onsdag 6. desember 2017

Gravid spise egg

Mor bør tenke på å spise matvarer som er naturlig rikt på protein som egg. Se oppskrifter med egg her. La deg inspirerere. Se våre produkter her. Se hvordan du lager den her.


Vet du noe om dette?

Det er også noen som sier at jeg ikke kan spise egg i det hele tatt (hverken kokt, stekt eller mat som inneholder egg ) pga. Har ikke lyst å spise noe som kan være uheldig. Er det noe spesielt jeg ikke kan spise mens jeg går gravid ? Er det risikabelt å spise medium stekte hamburgere på restaurant?


Kan gravide spise vakuumpakket kjøttpålegg, som f. Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.


Les mer her om dette her Egg og salmonella.

Det foreligger en generell advarsel til gravide mot å spise måseegg, med bakgrunn i høye verdier av farlige kjemiske stoffer som dioksin og dioksinlignende PCB. Advarselen er gitt på bakgrunn av hva måser spiser og disse farene kan derfor ikke overføres til hønseegg. Tidligere trodde man at egg var usunt. Men vet hvor sunt det egentlig er å spise egg ? I dag vet man at 2-egg daglig bare er bra for helsen. Nettsiden Relieved gir oss grunner til hvorfor du bør spise egg hver dag: 1. Og selv om alle kan koke et egg , er det stor uenighet om hvordan du lager et perfekt bløtkokt egg.


Her kan du sjekke nøyaktig hva egg inneholder av næring, vitaminer og mineraler, få tabeller med koketider for egg i alle størrelser og finne ut hvilke sunne effekter egg har på kroppen - og hvor mange egg du bør spise. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hvilke meieriprodukter bør jeg som gravid spise ? Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Dette rådet gjelder fremdeles selv om de fleste stusser over formuleringen. Det skyldes gjerne at noen tolker det som at man skal spise som to – og det er slett ikke nødvendig, og heller ikke tilrådelig. Situasjonen er annerledes for egg utenfor norske grenser.


Hvis du er gravid og leter etter en unnskyldning for å spise en god porsjon egg og bacon, er det nå hjelp å hente i vitenskapens verden. Det anbefales at du får i deg 1mikrogram (µg) jod per dag, litt mer enn når du ikke er gravid (1µg per dag). Egg fra andre ville fugler er ikke undersøkt, men egg fra andre typer fiskespisende fugl har mest sannsynlig også høyt nivå av miljøgifter (for eksempel ærfuglegg).

For fisk og annen sjømat fra noen forurensede områder, gir Mattilsynet advarsler (matportalen.no) om å begrense eller ikke spise visse typer sjømat fra disse områdene. Det frarådes derfor også å spise retter med helt rått egg , som hjemmelaget iskrem, majones eller rå eggeplomme på biff tartar. Eggene er stemplet med best før og dato.


En undersøkelse utført av Nofima matforskningsinstitutt med syv måneder gamle egg viste at det ikke var noe i veien med eggene, verken på smak eller med bakterier. Egg er Naturlig kilde til protein. Proteinet vi finner i egget er faktisk det proteinet som likner mest på kroppen sitt.


Spis 2kalorier mer for hvert trimester. I tillegg er egg naturlig rikt på protein. Næringsstoffene fra det du spiser , er byggesteiner for det nye mennesket du bærer på.


Dersom gravide kvinner tar CLA som kosttilskud kan dette ha uheldige effekter både på barnets fødselsvekt og lengde. KK har spurt eksperter om hvor mange egg vi bør spise. Gravide og ammende frarådes å bruke CLA-preparater. Jeg er gravid i uke 23. Bør man unngå rått egg i svangerskapet?


Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Man skal spise 6-egg om dagen sammen med smør, ost, hjemmelaget majones og eventuelt noen krydderurter. Dette er det man skal spise i fem dager før man deretter går over til en streng lavkarbo-høyfett-kosthold hvor karbohydrater utgjør maks to energiprosent av det man spiser.


Utenlandske egg kan inneholde salmonella, og bør bare spises hvis de er hardkokte. Det er også et økt energiforbruk i ammeperioden, dersom du fullammer forbruker kroppen omlag 6kalorier ekstra per dag. Det er likevel stor variasjon i energibehovet- og inntaket hos gravide og ammende.


Salmonellabakteriene dør ifølge kommunikasjonsrådgiveren ved koking eller gjennomsteking av egget. Imidlertid kan egg som er bløtkokte, og andre egg tilberedt med bløt plomme, gi sykdom i flere land. Er du i mindre fysisk aktivitet i graviditeten, kan det godt hende at du ikke trenger mer energi enn før du ble gravid.


Egg inneholder mye kolesterol, men det er uenigheter om det kan føre til hjertesykdom. Men selv om energibehovet ikke øker, øker behovet for de forskjellige næringsstoffene. Der er egg et godt eksempel på riktig mat å spise.


Derfor bør du alltid tenke på hva du spiser. Spise egg , melkeprodukter, ost og kjtt i passe mengder. Andre såkalte næringstette. Du kan trygt spise vr iskrem, om du er gravid.


Så hvor mange egg er det egentlig greit å spise ? Svihus mener at du fint kan spise to egg om dagen dersom du ønsker det. Ifølge oppdaterte anbefalinger kan du normalt spise hvert fall to egg om dagen. Men da må du huske at egg i produkter som bakervarer og andre retter også inngår i dette, sier han.


For meg holdt det med å spise fire egg om dagen i tillegg til at jeg økte fettmengden i kostholdet, forklarer lavkarbo-tilhengeren som mener eggdietten er et godt alternativ for å holde vekten. Men rådene fra velmenende bestemødre eller diskusjonsforum på nett kan fort skape forvirring. Det finnes mange råd og myter til hva man kan spise når man er gravid. Det er viktig å få dekket dette behovet både for barnets del, men også for din egen del.


I Norge er vi så heldige at de eggene vi produserer er helt trygge for oss å spise , også rå. Vi har ikke fare for salmonellasmitte med våre egg , og heller ikke andre skumle bakterier e.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg