fredag 22. desember 2017

Skader av alkohol

Våre fageksperter gir deg svar. Les om hvordan alkohol kan skade kroppen her. Velkommen til Kensaq. Finn skader av alkohol i dag! Førstehjelpsutstyr for hjemmet, jobben, bilen og hytta.

Rabatt på Turbekledning. Alle varer på lager! Bestille på Bergfreunde. Skader på personlighetenDet er ikke så lett å tenke klart når man enten er nervøs av mangel på alkohol eller beruset.


Det kan bli vanskelig å arbeide. Hvis man ikke har mange penger, blir det fort økonomiske problemer også fordi alkohol er dyrt. Forholdet til kjæresten og familien kan bli dårligere.

Drikker du slik at du blir beruset, øker risikoen for skader og ulykker. Svært høy promille kan være farlig i seg selv fordi pustesenteret i hjernen kan hemmes, og dette kan være dødelig. I tillegg er sjansen for at du skader deg selv eller noen andre mye større dersom du er svært påvirket.


Forbruk av kaffe, alkohol , og vitamin C-tilskudd var negativt assosiert med nyrestein. Seksuell dysfunksjon. Langtids overdrevent inntak av alkohol kan føre til skader på sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet som resulterer i tap av seksuell lyst og impotens hos menn.


På grunn av virkningene på sentralnervesystemet blir risikoen for skader , ulykker og vold økt etter inntak av alkohol. Hvordan alkoholen påvirker deg kommer an på hvor mye alkohol du har i blodet. Individuelle forhold spiller også en rolle, som hvor mye du veier, om du er mann eller kvinne, gener, om du bruker medisiner, om du er gla stresset eller lei deg. Andre kan ha utviklet skader i hjernen som kan gjøre den mer følsom for lave alkoholkonsentrasjoner.


Avhengighet Se egen artikkel om avhengighet. Noen av de langvarige forandringene som gjentatt bruk av alkohol påfører hjernecellene, vil vise seg ved økt trang til nye alkoholinntak (avhengighet, addiction). Det er heller ikke alle skader som vil være direkte knyttet til bestemte sykdommer.


Alkohol gjør deg fet. Man kan også kunne påføre seg selv livsstilsplager som overvekt og feilernæring.

De fleste kvinner er opptatt av vekt, og alkohol inneholder mange tomme kalorier. Et jevnt, høyt forbruk gir derfor økt risiko for fedme, sier Duckert. Ved meget langvarig bruk kan man derimot plutselig begynne å reagere uventet sterkt på små mengder alkohol. Dette kan skyldes alvorlige skader på lever og hjerne. Side med 1svar fra våre spesialister innen skader av alkohol.


Ungdom har lurt på det samme som deg, få svarene her! Temaside med statistikk, fakta, artikler og nyheter om alkohol. Rusmidler, doping og avhengighet. Temaside om avhengighet, rus og samfunn, samt rus og psykisk helse.


Nesten alle som misbruker alkohol , får fettlever, men bare en liten del utvikler leverbetennelse, og enda færre får skrumplever. Som mål på bruk av alkohol benyttes alkoholenheter. En sterk fysisk eller psykisk trang til alkohol. Abstinenser (skjelvinger, svetting, hjertebank, indre uro) hvis du avstår fra å drikke eller nedsetter forbruket. På tross av de fysiske eller psykiske skader alkoholinntaket har gitt deg, slutter du ikke å drikke.


Mange skader og ulykker skjer i rusa tilstand. Eller man kan fokusere på den direkte skadevirkningen alkohol har på kroppen. Store inntak av alkohol vil virke nedbrytende på muskelmassen, kroppens immunforsvar vil bli svekket. Langvarig bruk kan gi skader på hjernen, sentralnervesystemet, leveren, bukspyttkjertelen og hormonproduserende.


For visse grupper hjerneceller kan alkohol medføre økt celledød ved apoptose eller nekrose, mens den i andre celler direkte påvirker cellens funksjon gjenom økt oksidativt stress, skader av mitokondriefunksjon, påvirkning på tilvekstfaktorer og direkte påvirkning på cellens genfunksjon. Ved alkoholisme blir alkohol konsumert i et omfang som går langt ut over det som er vanlig. Etanol er den mest kjente av alkoholene. Inntak av alkohol gjør deg utsatt for flere typer skader.


I helgene er svært mange som kommer med skader på legevakten alkoholpåvirket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg