torsdag 28. desember 2017

Alle symptomer på graviditet

Et tegn på graviditet er for mange at de plutselig ikke orker å spise enkelte matvarer, for eksempel kaffe eller sterk mat. Andre opplever plutselig trang til matvarer de vanligvis ikke spiser så mye av. Hva dette skyldes er usikkert, men man antar at det også kan ha sammenheng med hormonforandringene i kroppen.


Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet.

Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet. Hvis du er gravi merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene. Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang.


Som de fleste andre symptomer på graviditet , tror man at dette også skyldes hormonelle forandringer. Høyere hormonnivåer og blodproduksjon kan føre til at slimhinnen i nesen hovner opp, tørker ut og har lettere for å blø. Dette kan føre til en tett eller rennende nese.


Mange av disse tegnene er ikke unike for graviditet. Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn.

Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet. Symptomer på graviditet er individuelt fra kvinne til kvinne. Noen oppdager symptomer ganske tidlig, andre senere. Noen har få symptomer , mens hos andre kan de oppleves svært plagsomme. Hva årsaken kan være er ikke godt å si.


Det sikreste tegnet på graviditet er uteblitt mens, men det finnes i dag graviditetstester som er så sensitive at de kan påvise graviditet 5- dager etter befruktning. Med andre ord hadde eggløsning i tiden rundt samleie, så kan du teoretisk påvise graviditet nå. Mange kvinner venter i spenning etter å kjenne tegn på at de er gravide. Noen blir kanskje nervøse fordi de ikke har merket noe ennå. Det er viktig å huske på at alle svangerskap er ulike, og det er også graden av symptomer.


Tidspunkt for de ulike symptomene vil også variere fra kvinne til kvinne. En relativt stor andel kvinner med ektopisk svangerskap bruker spiral, eller minipille med lavdosert gestagen. Sjansen er stor for at du ikke merker noe som helst til at kroppen endrer seg så tidlig i svangerskapet, men det er lov å kjenne etter, og kanskje diskutere eventuelle symptomer med andre prøvere?


Gravid symptomer uke 3. De fleste blir anbefalt å vente i seks til tolv måneder etter konisering før de prøver å bli gravide. Eggcellen og sædcellen smelter sammen i egglederens ampulle. Det befruktede egget transporteres deretter gjennom egglederen til livmorhulen, hvor det graver seg ned i livmorens slimhinne etter 6–døgn.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.

En graviditet utenfor livmoren utvikler seg i begynnelsen som en vanlig graviditet. Det betyr at man vil ha de vanlige graviditetssymptomene som for eksempel ømme bryster og kvalme. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Jeg har sett en liste over symptomer på graviditet her inne, men føler at den er litt mangelfull (ikke ta det personlig du som har laget den), i tillegg til at det hadde vært greit å se når tidligst noen symptomer kommer. Derfor har jeg vært inne på et annet forum og skrevet ned når andre har kjent sine symptomer. SVAR: Hei Det er vanskelig med symptomer på graviditet.


I uke er mensen forsinket med én uke. Nå kjenner mange ett eller flere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg