mandag 25. desember 2017

Sopp underlivet

Sopp underlivet

Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn.


Sopp i underlivet - symptomer. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex. Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon.


Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Behandling av soppinfeksjon bør starte så tidlig som mulig. Les hvordan du kan behandle sopp i underlivet på Canesten her.


Sopp underlivet

Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle. Soppinfeksjon i skjeden er plagsomt, men ikke farlig. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek.


Og føler du deg skitten nedentil, skal du vite at du faktisk forebygger enklest mulig sopp og generell ubalanse i underlivet ved å unngå overdreven renslighet. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Den vanlige gjærsoppinfeksjonen, vaginal candidose, er en type av vaginitt – en betennelse i skjeden. Både sopper og bakterier forekommer naturlig i skjeden, men når gjærsoppen Candida albicans øker i antall kan den forårsake sopp i underlivet.


Sopp underlivet

Symptomene på underlivssopp varierer fra person til person, og forekommer i ulik grad. Noen merker nesten ikke at de har soppinfeksjon, mens andre kan få aggressive symptomer. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig.


En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller flere ganger i løpet av livet. Man anslår at så mange som 5- av damer er plaget med tilbakevendende soppinfeksjon mer enn fire ganger i året. Med andre or sopp er noe alle kvinner burde kunne litt om. SVAR: Hei Flott at du skriver til ung. Det går ofte over av seg selv, men kan være veldig irriterende.


Hei, jeg er usikker på om jeg har sopp i underlivet eller ikke, så jeg lurer på om det er farlig å ta medisin mot det om jeg ikke har det like vel. Jeg kjenner at det klør og svir i underlivet. Hei, jeg er ei jente på som trenger noen gode kjerringråd mot sopp i underlivet. Har ikke prøvd annet enn canesten. Det virker som sopputbruddene påvirkes av mestruasjonssyklusen.


Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Vi anbefaler bruk av løse bomullstruser og unngå bruk av stramme bukser, da soppen trives best i varme og fuktige forhold. En bør unngå vask av underlivet mer enn en gang daglig.


Vasken bør utføres med bare rent vann eller en såpe med lav pH. Slike såper får du kjøpt på apoteket. Kostendringer har ingen dokumentert effekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg