mandag 18. desember 2017

Vanligste kjønnssykdommer

Her kan du lese kort om de vanligste kjønnssykdommene, samt hva du skal gjøre når du har, eller mistenker at du har en kjønnssykdom. Enkelte kjønnssykdommer som HIV og syfilis, smitter også gjennom blod. Hvilke kjønnssykdommer er de vanligste ? De vanligste seksuelt overførbare infeksjonene i Norge i dag er klamydia, kjønnsvorter og kjønnsherpes. Mindre utbredt er mykoplasma genitale, gonoré, flatlus, skabb, trichomonas-infeksjon, hepatitt B og C, hiv-infeksjon og syfilis. To infeksjoner som ikke er seksuelt overførbare, men som ofte oppfattes som det, er sopp og bakteriell vaginose.


Vanligste kjønnssykdommer

Hva er den vanligste misforståelsen knyttet til kjønnssykdommer ? Den vanligste tabben er at man sjeldent mistenker den man har sex med for å ha en infeksjon. Ved tilfeldig sex bør kondom alltid brukes. Man tenker nå har vi jo blitt sammen, da kan vi droppe kondomet, forteller Kløvstad. Dette er noen av de mest utbredte kjønnssykdommer i Norge. Vi anbefaler alle seksuelt aktive personer, utenfor faste parforhol disse testene, som lar deg screene regelmessig for flere bakterielle og virale infeksjoner.


Test deg for flere kjønnssykdommer med denne unike pakken. SVAR: Hei Takk for spørsmål! Oversikt og informasjon om de vanligste kjønnsykdommene i Norge finner du i artiklene under. Plager kommer tidligst 1-uker etter smittetidspunktet, og mange er usikre på om de har symptomer eller ikke fordi plagene er svake, ifølge Sex og samfunn, senter for ung seksualitet. I dag er betegnelsen seksuelt overførbare infeksjoner mest brukt i fagmiljøene.


Vanligste kjønnssykdommer

Du kan minske risikoen for å få kjønnssykdommer ved å bruke kondom. Kjønnssykdommer er seksuelt overførbare sykdommer som smitter ved sex og munnsex. Du kan også bestille gratis hjemmetest for klamydia, fra Helse Bergen, men bare dersom du bor så nær Bergen at du kan møte på Haukeland universitetssjukehus for å få behandling. Det er flere grunner til at vi ser en økning.


Etter at vi fikk medikamenter som kan hjelpe mennesker med HIV å holde seg friske på 90-tallet, la også noe av HIV-angsten seg, noe som fører til at færre igjen bruker kondom. Det har gjort sitt til at flere blir smittet med andre kjønnssykdommer , som gonoré og syfilis. Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner.


Vanligste kjønnssykdommer

Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner. Det vanligste symptomet på sopp i underlivet er utflod fra skjeden. Den er vanligvis tykk og hvit, av og til nesten som cottage cheese, men noen kvinner får også klar utflod.


Klamydia, herpes, kjønnsvorter og gonoré er de vanligste kjønnssykdommene her i Norge i. Tre av dem har som oftest klare symptomer - herpes, kjønnsvorter og gonoré, mens klamydia kan være vanskeligere å oppdage. NO: Sommermånedene er høytid for ubeskyttet sex, og visste du at nordmenn er dårligst i hele Europa på å bruke kondom? Her er en oversikt over alle de vanligste kvinnesykdommer, inkludert behandling, menopause og medikamenter.


All informasjon er basert på faglitteratur fra blant annet bachelor utdanningen i sykepleie i Norge. Vi ser en økende grad av resistens mot flere bakterielle infeksjoner, og enkelte kjønnssykdommer finnes det ikke kur mot. Her er de fem vanligste kjønnssykdommene - og som du helst vil unngå.


Informasjonen på helsenorge. Du kan be om test for seksuelt overførbare infeksjoner hos alle fastlegekontorer, helsestasjoner for ungdom eller studenthelsetjenester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg