tirsdag 20. august 2019

Blemmer på tungen og sår hals

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Reserver ditt Hotell i Hals online. Finn laveste nettpris her.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis.


Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Herpangina er en akutt febersykdom ledsaget av små blemmer eller sår på bakre svelgvegg. Foruten halsplagene kan infeksjonen også gi utslett på kroppen. Helt unntaksvis kan herpangina føre til virusinfeksjon i hjernehinnene og i hjernen.


Hvitt belegg på tungen - kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av.

Etterlater da en rødlig overflate. Det føles som jeg har drukket noe varmt å det ikke blir bedre. Hadde det også tidligere i år også. Det kjennes ut som flere blemmer på tungen , men ingenting er synlig.


Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, gummene og spyttkjertlene. Røyking, høyt alkoholforbruk og smitte med HPV-virus er faktorer som kan øke risikoen for slik kreft. Temperaturstigning. Sår hals og svelgsmerter. Eventuelt hodepine og varierende grad av påvirket allmenntilstand.


Av og til er øreverk et dominerende symptom. Lymfeknutene under kjevevinkelen er ofte forstørrede. Jeg begynte med halsbetennelse, så fikk jeg sår forran på tunga, så nå dager senere er tunga mi hvit, noen blemmer , noen normaltungefargefelt, som gjør vondt. Jeg klarer ikke å spise pga vondt i tungen.


På tungen kan dette arte seg som for eksempel fargeforandringer, endringer i slimhinnestruktur eller også i form av væskefylte blemmer og sår , sier Bente Brokstad Herlofson, som er spesialist i oral kirurgi og oral medisin, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Jeg har også fått sår i munnen. Reseptfrie smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol kan lindre smerten ved sår hals.


Disse kan kjøpes på apotek eller i butikk. For barn kan det være enklere å ta stikkpiller eller legemidler i flytende form.

Lengre tids bruk av ibuprofen kan irritere magen og gi sår eller blødning. Min kjære har fått sånne små vonde blemmer på tungen , men han småblør også litt hvis han lager sånn spiss tunge. Bli kvitt sår og blemmer i munnen. Tungen avslører din helse. Forteller masse om helsetilstanden - her er symptomlista.


Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op. Dette hjelper raskest mot tørre lepper. Har fått små hvite (ca mm) blemmer på tungespissen. For to uker siden fikk jeg et sår på tunga. For dager siden oppstod det svært smertefulle blemmer på tungen , først.


Noe virus greier, tungen var full i blemmer , ble helt hvit og det spredde seg til tannkjøttet og litt på leppen også. Fikk beskjed av tannlegen å bruke corsodyl, funket bra det. Hatt det bare gang. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen. Munnen kan føles sår , og du kan få en brennende følelse på tungen.


Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge.


Bakgrunn: Virusinfeksjoner som gir blemmer og sår i munnen og dette er en vanlig tilstand både hos barn og voksne. Er det feks en boble med noe ekkelt inni, eller er det som et rundt hvitt lite sår. For fem år siden fikk jeg et voldsomt angrep av blemmer i munn og svelg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg