onsdag 28. august 2019

Kosthold graviditet

Gravide har økt behov for de fleste næringsstoffer, blant annet kalsium, jod og folat. Les mer om hvilke næringsstoffer og matvarer som er viktig for deg som gravid. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Graviditet , fødsel og barseltid i Norge. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell Hvordan du ammer ditt barn – Noen råd den første tiden.


Kosthold graviditet

Som gravid spiser du for to, men ikke for to voksne. Det ekstra energibehovet som kreves under svangerskap tilsvarer omtrent næringsinnholdet i følgende måltid: en skive brød med pålegg, et glass skummet melk og et eple. Riktig kost under svangerskap er det som vi alle kjenner som sunn kost. Det anbefales å holde en regelmessig måltidsrytme med 3-måltider.


Dette medfører mindre. Gravide kvinner kan i all hovedsak følge de samme kostrådene som resten av befolkningen. Det innebærer et variert kosthold satt sammen av grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær, magre meieriprodukter, fisk, bønner, linser, erter og nøtter. Kosthold for gravide.


Kosthold graviditet

Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Vitaminer og mineraler. Folat er svært viktig for kvinner som er blitt gravide eller planlegger å bli gravide.


Tilskudd av folat reduserer risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret og det anbefales at man tar tilskudd av 4µg per dag frem til uke i svangerskapet. Planlegger du å bli gravid? Da er det lurt å vite litt om hva som inngår i et sunt kosthold. I tillegg kan det være en god investering både for deg og babyen din å vite litt om hva slags vekt det er gunstig å starte en graviditet med -eller hvilken vekt som gjør det lettere å bli gravid. GRATULERER så mye med den lille i magen!


Kosthold graviditet

Du er i ferd med å bringe en nytt, lite menneske inn i denne verden. Mange mødre blir mer opptatt av kosthold når de går gravide. Under graviditeten er det ekstra viktig å spise sunt og næringsrikt, slik at både du og babyen din får alle næringsstoffer dere trenger.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Gravide bør bør ikke spise mye lakris på grunn av fare for skadelige effekter av glykyrrhizinsyre på fosteret under graviditeten. Glykyrrhizinsyre er et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Helse, kosthold og livsstil. Trening før, under og etter graviditeten.


Alkoholskader på barnet. Dersom energiinntaket ikke økes under graviditeten , vil mor tappes for energi og melken blir av dårligere ernæringsmessig kvalitet for babyen. Det kreves om lag 7kcal å produsere liter morsmelk.


Er du gravi og opptatt av hvordan kostholdet og spisevanene dine kan påvirke fosteret? Ernæringsfysiolog Hanna Hånes har fått mengdevis av spørsmål om dette, og har flere gode råd å komme med. Et kosthold som reduserer inflammasjon i kroppen vil derfor også kunne være med på å redusere risiko for livsstilssykdommer. Eksempler på sistnevnte er kosthold ved betennelsestilstander som revmatisme.


Selv om kosthold under svangerskapet er viktig må vi være forsiktige med å trekke harde konklusjoner om det er en direkte kobling mellom kosthold under graviditet og barn som utvikler ADHD. Ved graviditet trengs mer mat enn ellers for at barnet i magen skal vokse. Behovet for vitaminer og mineraler øker, men du trenger ikke så veldig mange flere kalorier. I første trimester har kroppen din behov for eksempelvis en frukt ekstra per dag. Statens ernæringsråd (4) og Verdens helseorganisasjon (5).


Nye norske anbefalinger om kosthold , ernæring og fysisk aktivitet gjelder for barn fra ett års alder og for voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg