tirsdag 27. august 2019

Nervøsitet symptomer

Symptomer og tegn på generalisert angstlidelse er uttalt bekymring, nervøsitet , angst og anspenthet som er der de fleste dager. Kroppslige symptomer som slitenhet, muskelspenninger, hjertebank og ubehag i magen er også vanlig. De fleste opplever situasjoner der man føler seg nervøs, flau eller brydd på en slik måte at man får kroppslige symptomer av det.


Plutselig kan du begynne å svette, eller du kjenner at du blir varm, rød eller svimmel. Nervøsitet , rastløshet og uro.

Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Irritabel tarm syndrom er et annet symptom på en nervøs mage, men mange leger mener dette er et problem som følge av magen manglende evne til å fordøye maten. Det er et fysiologisk problem som ikke kan skylden på nervøsitet.


Følelsen engstelig eller bekymret kan gjøre IBS verre, men det er ikke den eneste grunnen for sin forekomst. Stress er derfor bare et annet ord for angst, uro, nervøsitet , og muskelspenninger. Sykdommen kan gi uforklarlig vekttap, hjertebank, nervøsitet , rastløshet, varmeintoleranse og øyeproblemer.


Det finnes flere behandlinger som kan hjelpe.

For lite testosteron (hos menn). Kan gi mer svetting enn vanlig. Kvinner i overgangsalderen. Er ofte plaget med varmetokter og økt svetting, noe som skyldes et fall i østrogennivået. De fleste tilfeller av angstlidelser er ikke rene tilstander, men omfatter symptomer fra flere ulike angsttyper.


Ofte kan det settes flere angstdiagnoser samtidig. I tillegg er det en nær sammenheng mellom angst og depresjon, svært mange som opplever en angstlidelse opplever før eller senere også en depresjon. Graves’ sykdom er en autoimmun sykdom og den vanligste årsaken til høyt stoffskifte blant yngre personer. Høyt stoffskifte gir andre symptomer.


Det fører til symptomer som nervøsitet , hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker. Stress kan være positivt når vi føler oss utfordret og er klare for å ta fatt på en oppgave. Det er imidlertid store forskjeller på hvor mye press hver enkelt trenger eller tåler før det oppleves som negativt. Den økte hormonproduksjonen fører til økt kalsiummengde i blodet.


Dette kan føre til symptomer fra sentralnervesystemet med tretthet, nervøsitet som kan gå over til depresjoner, og sinnsforvirring. Muskulaturen blir slappere enn normalt.

Tarmfunksjonen blir treg, og ikke sjelden opptrer det magesår. Vanlige fysiske symptomer på utbrenthet er trøtthet og utmattelse, angst, spenninger i nakken, spenninger i muskler, ryggsmerter, hodepine, vektforandringer, mageproblemer, appetittendringer, kvalme, svimmelhet og søvnproblemer. Man blir oftere småsyk og forkjølelser varer lengre. Andre og uspesifiserte symptomer og tegn med tilknytning til generelle sensasjoner og persepsjoner RSymptomer og tegn med tilknytning til emosjonell tilstand R45.


Rastløshet og agitasjon R45. Ulykkelighet - Bekymringer INA R45. Demoralisering og apati R45.


Symptomer på høyt stoffskifte er: hjertebank, trøtthet, slapphet, nervøsitet , skjelvinger, uro, hetetokter, varmeintoleranse, diare, vekttap. Den fysiske tegn på nervøsitet kan bringe på panikk i og for seg selv. Symptomer som rask hjerterytme, svetting, kvalme, tørr munn og svimmelhet er noen av de vanligste symptomene.


Typiske autonome symptomer er vedvarende følelse av indre uro ( nervøsitet ), skjelving , muskelspenning, svetting, ørhet, hjertebank, svimmelhet, ubehag i magen og tørr munn. Behandling Selv om autonome symptomer styres av det autonome, ikke-viljestyrte nervesystemet, kan de fleste mennesker ved hjelp av trening få en rimelig god grad av kontroll over slike symptomer. Mistenker du at noen du kjenner bruker cannabis? Uden nervøsitet ville vi have svært ved at vurdere risiko og fare, og vi bruger nervøsiteten og det ubehag det giver til at trække os tilbage og vurdere situationen før vi igen fortsætter. Legen bør også vurdere deg ut fra symptomer , ikke bare blodprøver.


Hvis du har fått en diagnose og fortsatt har mange av disse symptomene, er det på tide å bli mer informert om bedre thyroideabehandling. Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg