mandag 5. august 2019

Dårlig helse

Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Fysisk eller somatisk helse er god kroppslig helse som oppnås gjennom en god balanse mellom regelmessig mosjon, sunn diett og hvile. Resultater fra helseundersøkelsen i Hordaland viser at det er en sterk sammenheng mellom dårlige og manglende sosiale relasjoner og mentale og fysiske helseplager. Både symptomer på angst, depresjon og somatiske plager som smerter i rygg, nakke, mage og hodepine er rapportert.

Ifølge en ny studie kan du få det bedre av å finne balanse mellom periodene i livet ditt. I høy alder betyr helse enda mer for yrkes- deltakelsen. Dårlig helse er en viktig grunn til ikke å være i arbeid. Det skal en mindre helsesvikt til før en eldre person faller ut av arbeidsmarkedet. Men også mange med dårlig helse er i arbeid.


Du er stort sett alltid lei deg, frustrert, utslitt, sint eller på andre måter føler deg dårlig etter å ha møtt vedkommende. Din venn oppfører seg generelt på en måte du oppfatter som lite hyggelig, har en lav moral og deler ikke de samme verdiene som deg. Syke hunderaser: Disse rasene har dårligst helse.

Det står ikke like bra til med alle våre hunderaser. Noen raser er faktisk ekstremt syke, og når alt avlsmaterialet er så dårlig kan ikke selv den mest entusiastiske oppdretter gjøre noe med problemet. En dårlig livsstil kan gi flere psykiske utfordringer. Maria Arlén Larsen, som er lege og forsker på ernæring, fedme og fettforbrenning, forteller til KK.


Undersøkelser viser at helse oppleves forskjellig fra person til person. To personer som får den samme skaden eller sykdommen, kan oppleve det helt ulikt. Den ene tilpasser seg kanskje, finner løsninger og mestrer hverdagen godt, mens den andre mener at helsen er dårlig fordi skaden eller sykdommen setter begrensninger i hverdagen. En god balanse mellom disse gjør det lettere å mestre hverdagen, på godt og vondt. Psykisk helse handler om tanker og følelser.


Fysisk aktivitet fremmer helse , bedrer humøret, gir energi, og reduserer stress. Dette gjør dårlig søvn med trening. Vi har alle hørt hvor farlig stress kan være for helsen , og likevel stresser de fleste av oss veldig mye. Blant kvinner er det innvandrere fra Irak som har dårligst helse , etterfulgt av kvinner fra Tyrkia, Pakistan og Chile. Menn fra Somalia og kvinner fra Sri Lanka framstår som de friskeste.


Srilankiske kvinner er helsemessig på nivå med kvinner i hele befolkningen. Assosiasjonen mellom dårlig luktesans og risikoen for å dø var mest åpenbar blant de som hadde god helse når studien startet, til sammenligning med de som hadde dårlig helse. Jeg mener at dette ikke bare gjelder dataspill.


For eksempel bidrar sosiale nettverk også til dårligere helse , egentlig hele fenomenet ”internett”.

Det er helt utrolig, vi har oppnådd så mye med bevisstheten rundt vekt og kroppsbevegelse, men setter bare folk foran en dataskjerm. Mange som ikke klarer å holde orden på økonomien, får en form for økonomisk ubehag. Norge i dag er tungt, sier Arman Vestad.


Han er sosionom og økonomisk rådgiver i NAV. Norske barn og unge vurderer sin egen helse som dårligere enn barn i Romania. Ungdom og psykisk helse. Alle mennesker opplever problemer.


Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg