torsdag 15. august 2019

Ikke spise gravid

Ikke spise gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Dersom gravide kvinner tar CLA som kosttilskud kan dette ha uheldige effekter både på barnets fødselsvekt og lengde.


Gravide og ammende frarådes å bruke CLA-preparater. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Det er ikke tilsatt jod i plantedrikker eller meierierstatninger av plantedrikker. Havplanter og taremel inneholder jo men innholdet varierer veldig og kan nå skadelige nivåer. Sjekk at inntaket av jod fra slike produkter ikke overskrider anbefalt inntak.


Unngå å spise produkter hvis du ikke vet hvor mye jod som er i produktet. Når du er gravid er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Medisiner og helsekostprodukter. Om du har spist en tunfiskmaki, så skal ikke det tynge deg. Hvis du har spist en feil ost, så er sjansen minimal for at det har gått galt.


Men hvis du har spist en ost og føler deg dårlig, kan det være lurt å sjekke det ut. Det er vanskelig nok å være gravid hvis man i tillegg skal være kjempenervøs for alt man skal gjøre. Tommelfingerregler for gravide og mat: Sjekk matportalen. Feil mat-produkter kan skade barnet, da det kan inneholde skadelige stoffer.


Ikke spis rått kjøtt, og spis kun varme behandlet godkjent fisk og sjømat. Husk å sjekke hvilke typer sjømat du kan spise da det finnes noen unntak. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt).


Ikke spise gravid

Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt, for eksempel på pizza og gratenger, er trygge å spise for gravide. Gjennom varmebehandling over ºC i mer enn sekunder vil Listeriabakterien dø. Du kan derfor fint spise alle ostetyper som du vet har vært varmebehandlet godt. Som gravid skal man heller ikke spise kveite på over to meter, brun krabbemat og rognleverpostei.


Du bør heller ikke spise fiskelever fra selvfanget fisk tatt i skjærgården, forteller Solsta og utdyper: - Dette skyldes at fiskelever her har et høyt innhold av dioksiner og PCB. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Bla videre for å lese om mat du ikke bør spise når du er gravid. Microsoft kan få en andel av inntektene dersom du kjøper noe ved å klikke på de anbefalte lenkene i denne artikkelen.


Ikke spise gravid

Hun mener norske kvinner ikke behøver å bekymre seg. Spist er spist og gjort er gjort, så gravide kvinner som har spist lakris må bare slappe av. Hadde det vært veldig farlig, så hadde. Det er svært lite sannsynlig at disse går over i morsmelken og smitter barnet gjennom amming.


Mattilsynet anbefaler at sårbare grupper som gravide bør unngå upasteuriserte meieriprodukter, da det er økt risiko for smitte av mikroorganismer når mat ikke er varmebehandlet. Lakris kan ha langsiktige skadevirkninger på utviklingen av fosteret, viser en ny studie. Men norske retningslinjer advarer ikke mot stort lakrisinntak.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Se Kostholdsråd for matvarer forurenset med radioaktivitet. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre den er varmebehandlet godt. Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse, fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna.


Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først. Kjenner du en helt uimotståelig trang til å spise lakris, sjokolade eller potetgull? Mange gravide får et behov for å spise sukker og søtsaker, særlig mot slutten av svangerskapet.


Ikke spise gravid

Joda – du kan spise litt godteri, til og med Helsedirektoratet skriver i sine råd at litt søtt er greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg