fredag 30. august 2019

Første svangerskapskontroll

På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no). Er du medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten.


Informasjonen på helsenorge.

Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte. Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og. Samarbeidspartnere. Første kontroll handler om levevaner, forberedelser til svangerskap, fødsel, amming og livet som foreldre. Hensikten er å identifisere dine behov og hva som er viktig for deg.


Når bestiller dere første svangerskapskontroll ? Men memer det var tidlig fordi jeg begynte å kjenne på bekkenplager allerede etter noen få uker. Man blir jo helt nervøs av å kikke inne på okotberforumet.

For der blør jo mange, og så mange som mister kan jo bli nervøs av mindre. Ved første svangerskapskontroll er det gjerne satt av ekstra tid for innhenting av all informasjon om deg som er relevant for svangerskap, fødsel og barseltid. Du vil få veiledning og råd om gode levevaner, inkludert kosthol ernæring, tobakksbruk, bruk av alkohol eller andre rusmidler og fysisk aktivitet. Jeg hadde min første svangerskapskontroll nå i 14.


Jeg tror likevel ikke at jeg hadde betalt for en tidlig UL, jeg hadde heller ringt direkte til jordmor og forklart situasjonen. Den første svangerskapskontrollen. Din tidligere sykdomshistorie kartlegges, man setter termin basert på siste menstruasjon og det søkes om fødeplass.


Første svangerskapskontroll er den første av totalt svangerskapskontroller som tilbys alle gravide kvinner i Norge. Dei hadde ikkje fått det med på timekortskjemaet sitt heller. Dette virker som noe nytt? Og husk, ikke noe er for dumt å spørre om. Hvis du er gravi har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor.


Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. Det er dere og deres barn det gjelder. Hvor ofte går man til svangerskapskontroll ? Ved senere graviditeter går man 8-ganger til kontroll dersom alt er normalt. De første ukene er det vanlig å gå til svangerskapskontroll én gang i måneden.

På din første kontroll vil jordmor eller fastlege informere om de ulike rutineundersøkelsene og prøver som vil bli tatt underveis i svangerskapet. Deretter en gang hver 14. Du vil også få informasjon om ultralydundersøkelsen som tilbys i uke 17–20. Da kommer jeg fra legen (i et annet ærend enn graviditet), og fikk satt opp første svangerskapskontroll om seks uker. Hadde negative tester en uke over IKM før den ble positiv, derfor henvisning.


Vekt, høyde, blodtrykk og resultat fra urinprøve og blodprøve føres inn i Helsekort for gravide. Pass på svangerskapskontroll -frister, den første er allerede i uke 8–12. Regn fra første dag i siste menstruasjon. Ultraly fødeplass og andre kontroller er også vel så viktig. Svangerskapet består av tre trimester.


Det første trimester regnes fra uke 0-i svangerskapet. Da kartlegger legen eller jordmor din helsesituasjon, det tas blodprøver og urinprøve og ofte tas gynekologisk undersøkelse. I tillegg søkes det gjerne om fødested og du tildeles helsekortet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg