mandag 19. august 2019

Høy blodtrykk

Har du kanskje for høyt blodtrykk? Bestill i dag og vi sender i dag. Blodtrykksmåler av høy kvalitet. Rask levering, gode priser. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Høy blodtrykk

Leger måler blodtrykk ved svært mange ulike sykdomstilstander fordi det sammen med puls sier noe om sirkulasjonen til pasienten. Friske personer uten spesiell risiko trenger ikke måle blodtrykk , men hvis du er overvektig, røyker eller har andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom bør blodtrykket sjekkes, råder Sollien. Undertrykket (det diastoliske blodtrykket ), er trykket som utøves på blodkarenes vegger når hjertet fylles med blod.


Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. De viktigste helseproblemene som kan komme av høyt blodtrykk , er hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Langt fra alle med høyt blodtrykk får disse problemene. Høyt blodtrykk kommer ikke over natten. Nesten alle klarer å senke det ved å endre livsstil eller ved å ta legemidler.


Høy blodtrykk

Over prosent av den norske befolkning – ca. Hg systolisk blodtrykk. Hvis blodtrykket er høyt over ti kan du få forkalkninger og skader i blodårene. Om du ikke får behandling for høyt blodtrykk , kan det utvikles til demens, hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag eller nyresvikt.


Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år. Dersom du kun har et høyt blodtrykk , men ingen risikofaktorer, er det liten grunn til bekymring - og grensen for hva en vil betegne som høyt blodtrykk , heves. Nervøsitet og målinger. Hvis man fastslår at pasienten har for høyt blodtrykk - har hypertensjon - er det en livslang tilstand og vil kreve behandling resten av livet. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer.


Fylkesvis variasjon i blodtrykk. Dette er tegn på at hjertet er belastet. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk.


Du kan være en rolig og avslappet person og likevel ha høyt blodtrykk. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen.


Høy blodtrykk

Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket. De moderne elektroniske blodtrykksmålerne som måler på armen, er mer presise enn de som måler rundt håndleddet. Det er normalt at blodtrykket svinger i løpet av dagen.


Når du trener, blir opphisset eller jobber hardt, stiger blodtrykket , og når du slappe av, faller det. Lavest blodtrykk har du mens du sover, sier hun. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv.


Høy blodtrykk

Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk , spesielt hos tynne og unge kvinner. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg