torsdag 1. august 2019

Vaksinasjon

Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Temaside for foreldre og helsepersonell.


Vaksinetjenesten på helsenorge. Du kan også skrive ut vaksinasjon skort til bruk i utlandet.

Dette kan mest korrekt betegnes som forebyggende eller profylaktisk vaksinasjon. Folkehelseinstituttet, jobber i helsesektoren med pasientkontakt. Her kan du vaksinere deg.


Før du reiser til enkelte reisemål er det viktig at du vaksinerer deg. Regelverk (lov eller forskrift) Hvilke vaksiner som bør tilbys ulike grupper helsepersonell. Timebestilling reisevaksiner og annen vaksinasjon. Få informasjon om vaksiner for barn, voksne og reisende.


Sjekk hvilke vaksiner som anbefales for reisemålet ditt.

Influensavaksine bør tas hvert år av personer i risikogruppene. Vår målsetting er å gi reiseråd og vaksine slik at den reisende kan oppleve å være frisk på og under reise og etter hjemkomst. Disse er særlig utsatt for smitte med malaria, hepatitt, og kan i tillegg lett få mage- og tarminfeksjoner. Generelle reiseråd.


Ved grupper på personer eller mer, kan vi eventuelt komme og vaksinere hvor dere måtte ønske ( bedrifter, skoleklasser, foreninger). Vi legger vekt på faglig kompetanse, god reiseinformasjon og råd om nødvendige vaksiner for din reise. Når en person blir vaksinert, blir en ørliten mengde av det sykdomsfremkallende stoffet (eksempelvis virus eller bakterie) sprøytet inn i kroppen for at immunsystemet skal oppdage det og så ødelegge det.


Bakteriemengden i vaksinen er meget liten, samt at den som regel er svekket eller dø slik at den vanligvis ikke forårsaker sykdom. Dette er Reiseklinikkens fag- og emneportal. Hos oss får du de fleste typer vaksiner. Vi ligger sentralt i Oslo, vi har rask behandling og du kan få time allerede samme dag for vaksinasjon.


Etter vaksinasjon tar det omtrent to uker før vaksinen gir beskyttelse. For ungdom som skal delta i russefeiringen anbefales det at vaksinasjonen utføres i god tid før russefeiringen begynner. Beskyttelsen varer i ca.


For alle reiser bør du ha oppdaterte grunn vaksinasjon er i henhold til anbefalinger fra norske myndigheter. Dette inkluderer vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for alle hvert 10.

Skal man ha med hunden til et annet land enn Sverige, må man vaksinere mot rabies. Den første vaksinen kan tidligst gis ved måneders alder. Hunden må være ID-merket.


Leptospirose forekommer sjelden i Norge, men er vanlig i Middelhavslandene og Øst-Europa. Du bør ta influensavaksine hvert år. Hver høst utfører vi vaksinasjon av sesonginfluensa og gir vaksine mot pneumokokk.


Ved en vaksinasjon blir enten døde, svekkede eller deler av en sykdomsfremkallende mikroorganisme sprøytet inn i kroppen. Lymfocyttene vil ta seg av dem, slik de gjør med alle ukjente mikroorganismer, og vil danne hukommelsesceller som vil gjenkjenne disse mikroorganismene, og fjerne dem raskere hvis kroppen blir utsatt for dem igjen. Hva koster tjenesten? Konsultasjonshonorar kr.


I tillegg kommer prisen på den enkelte vaksine. Hvor holder vi til? BCG- vaksinasjon av helsepersonell eller studenter i helsefag. Den viktigste grunnen for dette er at risikoen for tuberkulosesykdom i denne gruppen er svært lav.


Er du i tvil om hvilke vaksiner du har tatt, se Mine vaksiner på Helsenorge. For mange reisemål er det behov for vaksiner før avreise. Heiaklinikken tilbyr medisinsk rådgivning og vaksinasjon for personer som skal på reise til utlandet.


Man kan ta kontakt med dem så snart utenlandsreisen er bestemt. Vi har kort venteti lang erfaring innen reisemedisinsk rådgivning og vaksinasjon , og driver kun med det. Dette gjør at vi har spisskompetanse på feltet. Vår facebookside oppdateres ukentlig med nyheter og informasjon om nye sykdomsutbrudd.


Denne anbefaler vi alle å bruke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg