fredag 23. august 2019

Brystbetennelse amming

Brystbetennelse amming

Ved brystbetennelse kan brystet bli rødt, varmt, hovent og smertefullt. Du kan få feber og en influensalignende følelse i kroppen. Hyppig tømming av brystet i ett døgn er førstevalget som behandling av brystbetennelse. Brystbetennelse forekommer hos omkring ti prosent av kvinner som ammer. Først i form av tilstoppede melkeganger, deretter kan det komme bakterier inn i brystet eller melk kan presses ut i brystvevet.


Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Kjenner man harde, kileformede klumper i brystet er noen av melkegangene blitt tilstoppet og vevet rundt blir etter hvert irritert og betent på grunn av at melk hoper seg opp i brystet og blir presset ut i brystvevet. Hva er brystbetennelse ? Betennelsen oppstår som oftest ca. Ved amming er brystet mer utsatt for bakterier, i og med at barnet kan overføre bakterier og at det ofte er småsår ved brystvorten.


Kan man amme når man har brystbetennelse ? Ja, den eneste grunnen for å ikke amme er hvis man har en abcess (pussbyll) som tømmer seg i en melkegang. Det er vanlig at melkeproduksjonen i brystet du har hatt betennelse i går ned etter brystbetennelsen. Feber, frysninger, hodepine og manglende matlyst er vanlig. Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten å få behandling, kan det også utvikle seg en såkalt brystbyll (abscess). Dette er en ansamling av puss i et hulrom.


Tilstopping kan også skyldes gal sugeteknikk, og uregelmessig amming med for lange pauser imellom. Når melkegangene er tilstoppede, er det økt risiko for at det trenger bakterier inn i brystvevet (bakteriell mastitis). Du kan også få brystbetennelse , selv om du ikke ammer, idet betennelsen kan komme inn i brystet gjennom sår på brystvortene.


Prøvene vil vise om du har en bakteriell infeksjon og eventuelt hvilke typer bakterier det er snakk om. Sørg for at du får en type antibiotika som er forenelig med amming , da amming er en viktig del av behandlingen, sier hun. Symptomer på brystbetennelse Smerter i brystet, rødt, varmt, hovent bryst, vanskelig å få ut melk, melkespreng, feber og evt. Amming og tannhelse. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss.


Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Inflammatorisk brystbetennelse. Det kan utvikle seg videre til brystbetennelse med bakterier hvis ikke brystet. Ofte kan man kjenne en kul eller hevelse i området av brystet som er betent.


Bakterien som ofte er årsaken til brystbetennelse , er gule staylokokker (staph. aureus), som er en del av den naturlige bakteriefloraen på huden. Som regel trenger du ikke medisin ved brystbetennelse – det holder å tømme brystet for melk hyppig et par dager. Hei Er det noen av dere som har hatt brystbetennelse her uten å amme?


Brystbetennelse amming

Har fått vite at brystbetennelse uten amming kan være tegn på kreft så er litt spent. For et halvt år siden forandret brystvortene mine. Alle forhold som gjør at melken hoper seg opp i brystene lenger enn vanlig, for eksempel å slutte å amme om natten, øker risikoen for mastitt. Jeg hadde utrolig mange brystbetennelser i forbindelse med amming av mine små og legen mente at arrdannelser i melkegangene gjorde at jeg fikk denne byllen. De mente også at dette var noe jeg kanskje kunne få igjen, men har heldigvis sluppet unna.


Syns det høres ut som du har brystbetennelse jeg. Noen bekymrer seg også for bading og brystbetennelse. Vanligvis kan du bade med liv og lyst hele sommeren selv om du ammer. Det kalde vannet mot brystet gjør ingen skade der og da.


Men det er lurt å ikke gå rundt med våt og kald bikinitopp på brystene etter bading.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg