onsdag 7. august 2019

Hjemmelaget taco krydder

Hjemmelaget taco krydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Serveres med for eksempel økologiske tortillas, hjemmelaget salsa, guacamole, tomatsalsa og annet godt tilbehør som tomater, mais, salat, ost og rømme.


Alle tex-mex-oppskriftene finner du samlet her. Fyll krydderet på glass med tett lokk. Denne oppskrifter gir stort glass og da har du til mange tacomiddager, eller til en super gave!


Hvis du vil lage mer, kan du gange opp oppskriften. Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder ! Det beste tacokrydderet lager du selv! Jeg vet det – har vært der mange ganger selv – du tar posen med ferdigkjøpt tacokrydder og drysser over kjøttdeigen, så vips er middagen straks klar. Ferdig kjøpte pakker med tacokrydder inneholder rundt karbohydrater!


Hjemmelaget taco krydder

Vi snek inn et hjemmelaget tacokrydder i test. Tidligere i sommer testet Dagbladet ferdige kryddermikser for taco. Sylvia Vavik er meksikansk kokk og driver kurs- og cateringfirmaet. Jeg har også alltid bare kjøpt vanlig tacokrydder i butikken.


Enkelt og greit, ikke sant? Det tar deg kanskje ikke minutt engang å lage ditt eget. Hjemmelaget tacokrydder lager du lett.


Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder , så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Det er ikke vanskelig å løfte tacomiddagen. Noen hjemmebakte lefser og kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder. Med hjemmelaget krydder smaker tacoen ekte og godt, og du har full kontroll på saltinnholdet.


Bytt ut ferdigtaco med hjemmelaget. Her bruker vi tørr krydder som knuses i en stor morter. Har en ikke morter så bruker man en blender. Men erfaring tilsier at det har en tendens til å sette seg lukt i blenderen da, og at den fungerer best med store porsjoner. Vi er glad i tex mex-mat og lager like gjerne fajitas og chili con carne som taco.


Eller drikker Margarita til. Er du forbreredt og har denne krydderblandingen i matskapet kan duften og smaken av Texas og Mexico fylle kjøkkenet på et blunk. Men så begynte jeg, som nybakt matblogger, å lage tacomåltidene mer eller mindre fra bunnen av. Jeg byttet ut tacokitet med hjemmelaget tacokrydder , og i tillegg tilsatte jeg ulike grønnsaker og bønner for å få det til å smake og mette litt mer. Som tilbehør serverte jeg hjemmelagede salsaer og sauser.


HJEMMELAGET TACOKRYDDER. Blant barna så ble ikke overraskende nok taco stemt frem som den klare vinner. Taco ser ut til og ha blitt nordmenns favorittrett. Det blir likevel langt billigere og mer smakfullt i lengden.


Hjemmelaget taco krydder

Når du lager ditt eget tacokrydder er det dessuten enklere å kontrollere saltinntaket. Lag dobbel eller trippel porsjon hvis du ønsker å ha ekstra liggende til neste gang. Taco-krydder Du kan lage ditt egen tacokrydder.


Dette er et utgangspunkt som du kan justere selv etter hva du liker. Prøv også hjemmelaget tomatsalsa og også grønn salsa verde (urteolje i blender).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg