onsdag 7. august 2019

Foreldrepermisjon 2018

Foreldrepermisjon 2018

Les mer om foreldrepermisjon og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet. Vet du egentlig hva dere har rett på som nybakt mamma og pappa? Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Hvis du ikke hatt inntekt, kan du få en engangssum isteden. Ifølge arbeidsmiljølovens kapittel har alle rett til foreldrepermisjon enten de er fast ansatt, vikar eller engasjert for et visst tidsrom. Arbeidsgiver skal varsles om permisjonen i god tid før permisjonen begynner (se frister i §12-7). De som har rett på foreldrepenger i permisjonstiden må fremsette søknad til NAV.


Har du fått barn 1. Både mødre- og fedrekvoten har økt fra til uker. Arbeiderpartiet støtter regjeringens forslag, noe som vil sikre at forslaget blir gjennomført som planlagt. Etter reglene som gjelder for barn født fra og med 1. Alle arbeidstakere har rett på foreldrepermisjon , enten du er fast ansatt, vikar eller har et kortere engasjement. Du må varsle arbeidsgiver om fødselspermisjonen snarest mulig, og senest tre måneder før permisjonen begynner. Når du søker om foreldrepenger, må du legge ved en bekreftelse på termin.


Foreldrepermisjon 2018

Ved fødsel eller samtidig adopsjon av to barn, gis foreldrene uker ekstra ved 1prosent dekningsgrad og uker ekstra ved prosent dekningsgrad. Det er fellesperioden som utvides. Hvis kun mor har rett til foreldrepenger, kan hun søke om å få fedrekvoten overført til seg. Mors foreldrepermisjon vil da bli på uker med 1 dekningsgra eller uker med dekningsgrad. Hvis mor er alene om omsorgen for barnet, er stønadstiden på maksimalt uker med 1 dekningsgrad og uker med dekningsgrad.


Arbeidsmiljølovens regler om foreldrepermisjon er ikke endret. Slik blir trolig de nye reglene for foreldrepermisjon og foreldrepenger. Regjeringen vil øke mødre- og fedrekvoten fra 1. Aina Kregnes, rådgiver i Sticos. Stortinget skal behandle forslaget 6. Anette Moi og Cristobal Burgos har blitt tvillingforeldre to ganger.


Foreldrepermisjon 2018

All form for fravær (ikke foreldrepermisjon , militærtjeneste og utdanningspermisjon) som skal redusere mulige dagsverk. Feriepenger er ikke tatt med her. De vil ha de samme beløpene i begge variantene. Jobbe etter uker: Kalkulatoren ser kun på hvor mye foreldrepenger dere får ved valget mellom prosent eller 1prosent.


Kvoten var da den samme enten mor og far valgte foreldrepenger med full eller redusert sats. Nå er kvotene økt til uker for foreldre som velger foreldrepenger med dekningsgrad. Hva innebærer retten til foreldrepermisjon ? Disse månedene omfatter mors rett til permisjon i inntil uker under svangerskapet og seks ukers permisjon som er forbeholdt mor etter fødselen.


Foreldrepermisjon 2018

Delvis foreldrepermisjon. I mange tilfeller ønsker arbeidstakere å ta en delvis foreldrepermisjon. Det innebærer at de strekker permisjonstiden over en lengre periode, samtidig som de jobber noe.


Dette har de anledning til, så lenge det ikke er til vesentlig ulempe for arbeidsgiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg