tirsdag 13. august 2019

Vilje navn

På tysk er Wilja en kjæleform og kortform av navn som begynner med Wil, for eksempel Wilhelmine og Wilhelm. På finsk er betydningen rikdom og korn. Norske foreldre forbinder nok navnet med ordet vilje. Det kommer kanskje av at foreldre ikke tenker på det som mytologisk, sier navneforskeren. Frigg, som var navnet til en gudinne, blir helst brukt for jenter, men noen få gutter har også fått navnet.


Bestla er deres mor og Bor er deres far.

Ordet vilja betyr også korn på finsk og vilje på svensk. Jeg oppfatter at Ask er mer popis. Vet om ihvertfall to smågutter som heter det. Vilja har finsk navnedag 12. Men jeg liker Ask-navnet godt altså.


For øvrig liker jeg godt norrøne navn og jeg liker sjeldne navn. Venter vår første lille prinsesse og klarer ikke å bli enige med oss selv om hva hun skal hete. I dag er det få navn som brukes på begge kjønn.


Navn skifter kjønn.

Det er en tendens til at det ene kjønnet vinner navnet. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Akkurat disse barna er nok likevel født en stund. Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk.


Buksen er utviklet for trening med høyt aktivitetsnivå, har optimal bevegelsesfrihet og høy fukttransport. Det funksjonelle stoffet er lettere og har lavere slitestyrke enn tradisjonelle turbukser, men gir god bevegelighet, tørker raskt og har god fukttransport. Hvilket gutte navn synes du er finest?


Svar gjerne her så oppdaterer vi artikkelen med jevne mellomrom. Abel Adam Adrian Aidan Aiilo Ailo Ailu Aksel Alan Albert Alberto Aleksander Alend Alexander Alfred Alvin Amadeus Amund Anders Andor André Andreas Anton Antonio Aria Arjan Arian Arman Arne Aron Aslak Astor August Augustin Axel. Ifølge gamle bibelhåndskrifter står Guds navn , Jehova, tusenvis av ganger i Bibelen. I mange oversettelser er dette navnet blitt erstattet med slike titler som Herren eller Gud.


Men den sanne Gud hadde gitt seg til kjenne for Moses ved sitt egennavn, Jehova. Han sa: Dette er mitt navn for evig. Ordet består av vokaler og konsonanter. En vesentlig del av den større variasjonen i navn de siste årene skyldes innvandringen til Norge, med innslag av mange nye navn. Om oppmerksomheten rundt de mest brukte navnene får mange til å velge andre navn , er et spørsmål vi lar stå ubesvart.


Hva har du lært av David om det å først og fremst ha Guds vilje i tankene? I stedet for å støtte seg til sin egen tankegang eller gi etter for påtrykk fra andre hadde David et sterkt ønske om å bli lært av Gud.

Slipper til partiet Alliansen mot sin vilje Leder av Rådet for Arendalsuka: – Min personlige mening var at de ikke skulle få delta. Slike navn kan bli godkjent dersom navnene er mye brukt som fornavn i USA og ellers. Her kommer to lister, en med etternavn som blir brukt som foranvn i USA, og en med europeiske navn som enten er opphavlige fornavn eller som tilfledigvis er like etternavn.


Alt dette er navn som kan brukes som fornavn i Norge nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg