tirsdag 20. august 2019

Bihulebetennelse smittsomt

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk bihulebetennelse.


Er bihulebetennelse smittsomt ? Smertene kan ifølge Mjølstad ofte forverres dersom du bøyer hodet ned eller fremover. Som regel varer en bihulebetennelse fra noen få dager til opptil en eller to uker, og dette er i utgangspunktet ikke en smittsom sykdom, sier hun. Behandlingen av plagene avhenger av symptomene dine og hvor lenge du har. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene. Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene.


Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Dette er smittsomt og du bør derfor ikke gå på jobb. Vask hendene dine ofte for å unngå å smitte andre. Verken akutt eller kronisk bihulebetennelse er smittsomt , men kommer ofte som følge av andre luftveisinfeksjoner, som forkjølelse eller influensa, eller andre tilstander.


Om du mistenker at du har bihulebetennelse og har prøvd å behandle det selv uten at det hjelper, kan du kontakte KRY for ytterligere hjelp. Legene hos KRY kan gi rå skrive ut resept om det er behov for det eller henvise videre til spesialist. Spesiellt gjennom kabler. Brakk nesen på flere plasser da jeg var år, og etter det har jeg hatt bihulebetennelse ca hver gang jeg har vært forkjølet. Hvis du eller barnet ditt lider av en bihulebetennelse , bør du vurdere å bo borte fra å gå til jobb eller skole.


Hva om jeg allerede hadde en smittsom bihulebetennelse ? Nå som spørsmålet er bihulebetennelse smittsomt ? Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Akutt bronkitt preges av plagsom hoste med eller uten oppspytt. Les mer på apotek1.


Det ikke uvanlig med smerte i brystveggen under hosting. For de fleste varer hosten i to til tre uker, men noen plages i over fire uker. Alle kan få en ørebetennelse, men barn er spesielt utsatte. De fleste blir bedre etter et par dager, men noen trenger antibiotika.


Paracetamol kan brukes for å lindre smertene. Lungebetennelse, eller pneumoni, er en nedre luftveisinfeksjon som setter seg i lungene. Typiske symptomer er tung pust, hoste, og brystsmerter. Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner.


Bihulene slipper luft gjennom trange passasjer bak nese, kinn, panne og øyne. Det oppstår sjelden bihulebetennelse i sunne bihuler. Når oppsøke lege Ved bihulebetennelse med kraftige smerter og eventuelt fare for at bihulene sprekker bør du gå til lege.


Leger oppstarter alltid antibiotika behandling hvis bihulebetennelsen er veldig kraftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg