fredag 2. august 2019

Skuldre øvelser

Disse øvelsene er det du trenger for å bygge skuldre. For å trene skuldrene trygt og effektivt så burde du gjennomføre en god oppvarmingsrutine. Du bruker de i tillegg under øvelser som knebøy og markløft.


Har du smerter i nakken? De fleste tilfeller av nakkestivheter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. Vi ser ofte at pasienten er motivert for øvelser mens de har smerter for så å miste interessen når de føler seg bedre.

Her finner du øvelser som trener armer og skuldre på nivå 1. I tillegg berører flere av øvelsene områder som buk, rygg og bekken. Hensikten med øvelsene er å bidra til at utøveren i større grad greier å utvikle kraft i en instabil setting. Smerter i og rundt skulderen er noe mange sliter med. Her er øvelsene som hjelper mot nettopp vonde skuldre. Vi ser det hos kontorarbeideren som har mye statisk belastning, hos hjelpepleieren som bruker skulderen mye i sitt arbei og ikke minst hos håndballspilleren som gjennomfører mange hundre kast i løpet av en uke.


Vi har samlet viktige forebyggende råd fra den amerikanske Mayoklinikken, Harvard Health, Better Health Channel (Australia) og fysioterapeuter tilknyttet NHI. Bevegelighet skuldre og bryst.

Gjennomføring: Hvor du skal stå i forhold til opphenget på slyngen kommer an på hvor tungt du skal gjøre øvelsen, eller med hvor høy intensitet. Uansett bør du stå slik at du klarer å gjennomføre planlagt antall repetisjoner med god teknikk. Topp Øvelser for å øke skulderbredden. Nesten alle armøvelser trener skuldermuskulaturen til en viss grad.


Når du prøver å isolere skuldrene, husk at andre øvelser kanskje allerede har påført belastning på dem, så det er viktig å balansere treningen til å omfatte de delene av skuldrene som kanskje ikke allerede er blitt trent. Trenger du hjelp med en vond skulder? Her er øvelser som kan bidra til mer bevegelighet, bedret funksjon og smertelindring. Treningen bør tilpasses etter din personlige helsetilstand.


Det kan være nødvendig med behandling hos kliniker i kombinasjon med trening for optimal bedring. Plaget med frossen skulder og skuldersmerter? Her er gode øvelser ved frossen skulder som gir økt bevegelse, mindre smerter og bedre funksjon. Frossen skulder medfører kraftig redusert bevegelse og smerter – over lengre tid.


Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Kaja Beck Engebretsen viser et utvalg øvelser som kan hjelpe ved skuldersmerter. Tren skulderen gjerne hver dag.


Første bud: Slipp opp i skulderregionen, senk skuldrene og rett deg naturlig opp.

Det er greit å trene med smerter, men de skal være akseptable. Ta lavere motstand hvis du får økte smerter i over timer etter økten. Mange ønsker seg bredere skuldre. Her er tre øvelser som kan hjelpe deg å oppnå dette.


Passende antall øvelser er seks–sju som gjennomføres to til tre ganger (ett–tre sett) med åtte til tolv repetisjoner av hver øvelse. Det anbefales at de som ønsker å gå i gang med vekttrening tar kontakt med organisasjoner, treningssentre eller personer som innehar kompetanse på området. Den tidligere danseren, skuespilleren og programlederen, Henriette Lien, er nå yogalærer på heltid. Hun anbefaler disse enkle øvelsene som kan være fine å gjøre enten før en arbeidsdag så kroppen er litt forberedt, de kan gjøres i lunsjpausen eller etter endt arbeidsdag for å strekke ut nakke og skuldre.


Uttøyning av bryst og skuldre. Få sterke og veltrente armer med disse øvelsene. Her trener du ikke bare armer, men også andre muskelgrupper som rygg, bryst, skuldre og kjerne.


Repetisjonsantall og sett kan legges opp som en sirkel og utføres 2-runder. Prøv dette korte min yoga settet for stive skuldre og vond nakke! Ti øvelser som myker opp nakke og rygg. Strekk og tøy, sukk og stønn - det funker! STREKK OG LØS OPP: Vi viser hvordan man strekker ut og løser opp mens man sitter ved pc-en.


Fem øvelser som gir mindre nakkesmerter. Muskelaktiviteten i nakke og skuldre er veldig lav ved pc-arbeid og blod- og energitilførselen til muskulaturen er god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg