torsdag 29. august 2019

Sopp i skjeden

Finn sopp i skjeden nå på Kensaq. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt.


Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Sopp er også ekstra vanlig i svangerskap, og hos kvinner med diabetes. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden.

Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling.


De kvinnelige forplantningsorganene består av eggstokkene, egglederne, livmoren og skjeden. Skjeden er en muskelkanal som leder fra utsiden av kroppen og inn til livmoren. Varmen og fuktigheten i denne kanalen skaper et perfekt miljø for at mikroorganismer skal formere seg. Soppinfeksjon i skjeden er forårsaket av sopp som kalles Candida albicans og Candida glabrata.


Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår.

Noen ganger kan Candida bli overprodusert og forårsake en infeksjon hvis miljøet inne i skjeden , i vagina, forandrer seg på en slik måte at det blir gunstig for Candidasoppene å formere seg. Sopp i skjeden er ikke farlig, men ytterst ubehagelig. Med symptomer som kløe, svie, ømhet, irritasjon, samt smerter ved samleie eller vannlating er du som regel ikke i tvil om du har det.


Les vår veiledning om slike soppangrep. Soppinfeksjon kan være et resultat av antibiotikabehandling, siden antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når disse bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan behandles fritt. Da jeg ble veganer på fulltid (kan også ha hatt andre årsaker) fikk jeg nemlig MASSE problemer med hvite klumper i skjeden som verken er kjønnssykdommer, sopp , bakteriell vaginose. Det eneste jeg har fått vite er at jeg har for mye melkesyrebakterier.


Sopp i underlivet er svært vanlig og av alle kvinner opplever soppinfeksjon minst en gang i løpet av livet. Symptomer på sopp i underlivet. Det vanligste tegnet på sopp i skjeden er at det klør og svir rundt skjedeåpningen og på kjønnsleppene. Utfloden kan også variere i farge og konsistens, men noen ganger er det ingen variasjon. Det finnes ulike midler mot sopp som kan kjøpes reseptfritt i apotek.


Hos Boots apotek får du kjøpt reseptfrie legemidler som stikkpiller til skjeden (vagitorier) og krem. Følg alltid bruksanvisningen på pakken nøye når du bruker reseptfrie legemidler og les pakningsvedlegget før bruk. I det øyeblikket forholdene der bakteriene ligger latent forandres øker gjærsoppen raskt, og symptomer som økt utflod og irritasjon begynner å dukke opp.


Hos de fleste kvinner koloniserer C. Det antas at residiv etter behandling skyldes gjenværende sopp i skjeden eller rekolonisering fra endetarmen.

Seksuell overføring spiller sannsynligvis ingen rolle. Den vanlige gjærsoppinfeksjonen, vaginal candidose, er en type av vaginitt – en betennelse i skjeden. Både sopper og bakterier forekommer naturlig i skjeden , men når gjærsoppen Candida albicans øker i antall kan den forårsake sopp i underlivet.


De fleste får infeksjonen både i og utenfor skjeden. Derfor kan det være lurt å bruke et kombinasjonsprodukt som inneholder både vaginaltablett eller vaginalkapsel, som føres opp i skjeden , og krem som påføres på huden rundt skjeden. Klikk her for å se hele vårt produktsortiment. Det er ikke uvanlig at man må behandle seg selv flere ganger. Det er viktig å bruke både krem og tabletter man setter i skjeden når man behandler for sopp i underlivet.


Da får det mest effekt. Smertene du har nederst i magen har ingen ting med sopp å gjøre. Epleeddik eller vanlig eddik er et eldgammelt husråd som også enkelte leger anbefaler ved sopp i skjeden. Sopp (spesielt Candida albicans) er normalt til stede i skjeden i små mengder. Får den gode vekstvilkår kan den formere seg raskt og gi betennelse og ubehag.


Ubehag også for menn. Selv om sopp ikke regnes som en seksuelt overførbar sykdom, kan den også forårsake symptomer hos mannen. Det kan være flere årsaker til kløen, for eksempel.


Soppen er vanligvis enkel å behandle, men noen kvinner sliter med tilbakevendende soppinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg