onsdag 21. august 2019

Vondt i øret og hals

Reserver ditt Hotell i Hals online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Praktisk otoskop for hjemmebruk.

Lar deg lyse og se inn i ørene. Sår hals alltid er beliggende i området ved halsen. Ofte sår hals ut av mandlene, strupehodet, drøvelen eller den øvre delen av spiserøret.


Både voksne og barn kan få en sår hals. Ofte smerten stråler til ett eller begge ørene. Vondt i halsen Vondt i halsen og halssmerter kan være smertefullt og skremmende.


Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.

Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre -nese- hals -spesialist. Mange kan klage på hyppig kremting, hoste og perioder med hes stemme på bakgrunn av dette. Dersom forstatt plager etter dette bør det være grunnlag for en grundig inspeksjon av munnhule, nesesvelg, svelg og strupe hos en spesialist. Hode- og halskreft kan ofte helbredes, spesielt hvis kreften oppdages tidlig.


Selv om helbredelse og fjerning av kreften er hovedmålet med behandlingen, er det også viktig å bevare funksjonene. Legene planlegger og vurderer hvordan utfallet av behandlingen kommer til å påvirke livskvaliteten. Kraftige dotter og verk i ørene er standard for meg når jeg er forkjølet og vondt i halsen som blir verre når jeg svelger har jeg rett som det er, men har aldri kommet på å dra til legen for det. Pass på å drikke mye og det er lurt å bruke nesespray så du får åpnet ørene best mulig.


Det går over i løpet av noen dager. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener.


Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Petter Brelin, allmennlege og leder av Norsk forening for allmennmedisin, forklarer at infeksjoner ofte er årsaken til sår og vond hals. Det blir vondt , sårt og hovent, sier Brelin.


Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse.

Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. Dessverre er det mange krefttilfeller i munn og svelg som oppdages sent, det vil si på et tidspunkt der kreften har vokst inn i annet vev eller har spredd seg til andre deler av kroppen. Dette er fordi kreft i munn og svelg er smertefri i tidlige stadier og fører ikke til legekontakt. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Dersom øret fortsetter å renne og smertene bare blir verre, tyder det på en betennelse i det ytre øre , øregangen, og da bør en søke lege relativt snart. Voksne skal være oppmerksom på at langvarige vage smerter i det ene øret kan skyldes en svulst i halsen eller øret og du bør ikke gå for lenge med slike smerter. Det begynner snn at du vet ikke helt om du har vondt i halsen eller vondt i ret.


Jeg fokuserer s mye p symptomer og smerter fra re, nese hals omrdet at jeg. Skyldes smerte fra andre omrder p hode og. Er noen ganger plaget av vondt i øret ( øre - hals -spreng) – en smerte som stråler ned mot siden av halsen. Her finner du informasjon om tilstander og sykdommer i øre , nese, hals og munn.


Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet. Har de siste dagene hatt veldig øm og vond følelse på siden av halsen (venstre), under øret og mot kjeven. Kjenner det også i skulderen og noen ganger ned venstre arm.


Det er en slags strålende følelse. Har søkt litt rundt og kan si det ikke er visdomstenner e. To informanter fortalte om smerter i nedre del av ansiktet, vekselvis på høyre og venstre side. Den ene av kvinnene sa hun hadde smerter langs kjeven opp mot øret , og at det kjentes som alt stammet fra tungen, som var sår, vond og sviende. Den kjentes svullen, og hun hadde vondt for å tygge.


Halsinfeksjoner er selvbegrensende, komplikasjonene er sjeldne og plagene er ofte milde til moderate. Forholdet mellom risikofaktorene og den faktiske sykdommen er stort sett uavklart. Personer som i utgangspunktet har lav risiko, kan likevel utvikle kreft i hode og hals.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg