mandag 26. august 2019

Sopp i underliv

Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex.


Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis.

Sopp i underlivet - kjerringråd. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet, svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Han fant ut at sopp kan leve naturlig i underlivet uten å skape problemer, men har mulighet til å bryte ut.


Candida albicans er små mengder av gjær som kan leve i både munn og underliv. Hos Boots apotek får du kjøpt reseptfrie legemidler som stikkpiller til skjeden (vagitorier) og krem. Det finnes ulike midler mot sopp som kan kjøpes reseptfritt i apotek.


Følg alltid bruksanvisningen på pakken nøye når du bruker reseptfrie legemidler og les pakningsvedlegget før bruk. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling.

Disse soppene kan måtte behandles med andre midler som borisk syre. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.


Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Mistenker du det bør du se etter disse symptomene.


Les om soppinfeksjon på Canesten her. Underlivssopp er gjerne en sykdom som kvinner selv-diagnostiserer. Med det mener vi at få kvinner går til legen for å sjekke om det faktisk er sopp de har, de stikker heller direkte på apoteket og kjøper medisin. På samme måte som ved bakterieinfeksjon, kan vagina og de ytre kjønnsorganene også infiseres av en bestemt type sopp , kjent som candida.


Det er ikke sopp alt som klør. Dette er svært vanlig, og halvparten av alle kvinner opplever unerlivssopp en gang i løpet av livet. Det kan være flere årsaker til kløen, for eksempel. Blir jo aldri kvitt det. Kjæresten min har ingen symptomer.


Jeg er laktoseintolerant også. Er det noen andre som har begge deler av dere?

Jeg tenkte å prøve å slutte med sukker og gjær. Tørr hud med sprekker, ved f. Hudforandringer i vulva, f. Infeksjoner i underlivet, f. Noen synes slike produkter er flaut å handle over disk i apotek eller dagligvare. Hos oss kan du handle kondomer, sexhjelpemidler, sædtest eller bind for urinlekkasje uten at naboen eller andre bekjente ser deg. Vi sender varene i diskret forpakning dit du ønsker. Som tidligere nevnt anser mann ikke sopp som en kjønnssykdom, men sopp kan likevel føre til kløe og svie i underlivet hos menn, primært på penis.


De typiske symptomene på sopp hos menn er utslett og irritasjon under forhuden og generell kløe og svie rundt og på kjønnsorganet. Dermatofytt- sopp (tinea), candida og pityriasis versicolor er de vanligste årsakene til soppinfeksjoner i hu og de medfører ulike plager. Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper ulike steder av kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg