torsdag 26. november 2015

Gode styrkeøvelser

Man kommer ikke utenom knebøy når man er på jakt etter gode beinøvelser. Knebøy gir både for- og baksiden av lårene og setemuskulatur god trening. Slik gjør du knebøy.


Finn en vektstang, og legg på godt med vekt. Beinmusklene er sterke og kan løfte flere kilo enn f. Bli strammere med styrketrening 5.

Ved å trene styrkeøvelser for løpere, vil du bli bedre til å løpe, samt forebygge løpeskader. Her får du forslag til effektiv styrketrening for løping. Før vi går inn på de øvelsene er det viktig å påpeke at det finnes flere veier til rom. Når det er sagt er øvelsene under basert på målsetningene om å bli sterkere, bygge muskler og forbrenne fett via styrkeøvelser.


Er du rammet av knesmerter og redd for å trene feil? Her er gode , tilpassede styrkeøvelser for mer stabilitet, mindre smerte og bedre knefunksjon. Knesmerter kan ha en rekke årsaker, slik som artrose, traume, muskeldysfunksjon og lignende.


Gode øvelser for ryggen.

Av Even Rotevatn - trening. Her har vi samlet noen gode , grunnleggende øvelser som kan gjennomføres ved hjelp av din egen kroppsvekt eller med enkle hjelpemidler som du finner hjemme eller utendørs. Tren ryggmusklene dine. Ryggmuskulaturen må prioriteres og trenes både i forhold til holdning, forebygging av skade og fordi det estetisk sett gjør seg med en solid ryggtavle som løfter brystkassen fram.


Det er i prinsippet mange gode øvelser for øvre del av rygg og jeg har valgt primært å presentere foroverbøyd stangroing. Syv gode styrkeøvelser til deg som har blitt mamma. Fysisk aktivitet øker forbrenningen, og er viktig for både helse og velvære. Ingen problem, sier personlig trener på 3T, Kristian Bjøru.


Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere. Styrketrening er viktig både for menn og kvinner – uansett alder. Ta deg tid til åtte gode styrkeøvelser.


En benk eller et rasteplass og en god halvtime. Mer trenger du ikke for å gjennomføre en god styrkeøkt. Jeg har valgt nettopp disse øvelsene fordi de er enkle å utføre, du kan gjøre de hvor som helst og når som helst og du trenger ikke noe utstyr, kun deg selv og en god porsjon motivasjon. For deg som lurer, gode gamle sit-ups er me med en heftig vri! Plages du med vond hofte?


Her er styrkeøvelser som gir sterkere hofter og økt hoftestabilitet – dette fører til mindre smerter og bedre funksjon.

Dette minsker også sjansen for skader ved fall og traumer. Sterk kjernemuskulatur er basis for en sterk kropp, og forebyggende for mange kjente plager i rygg- og nakke. Du trener kjernemuskulaturen gjennom de fleste øvelsene, og noen øvelser går enda litt dypere. LES OGSÅ – gode grunner til å tren face pull.


Jeg antar at du også trener rygg i løpet av uken, og vil da utføre en del øvelser som også tar godt på baksiden av skuldrene. Kroppen som belastning. Lurt å være to og to.


Se våre eksempler på styrkeøvelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg