torsdag 8. august 2019

Reiseregning pasientreiser

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Foto: Pasientreiser HF, Max Emanuelson. Pasienter og ledsagere kan søke om å få dekket reiseutgiftene og se status og vedtak i egen sak på helsenorge. Fullmakten sendes med søknaden, og blir liggende i saken som et bilag. Bruk mal for fullmakt når du søker med papirskjema per post.


Jeg er privatperson. Søk om dekning av pasientreiser og les om dine rettigheter på helsenorge. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Reiseregningsskjema for pasientreiser.


Dokumentasjon kreves. DEL – OM PASIENTEN. Du kan søke om dekning av reiser til og fra behandling ved å sende inn reiseregningsskjema på papir.


Er du døv, hørselshemmet eller har talevansker, kan du bruke Telenors teksttelefonformidling for å komme i kontakt med Pasientreiser. Dette gjør du ved å sende SMS til telefonnummer 149. En operatør med taushetsplikt behandler henvendelsen din, og kontakter Pasientreiser på vegne av deg. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. OM Pasientreiser HF Pasientreiser HF skal oppfylle de regionale helseforetakenes sørge for-ansvar på pasientreiseområdet.


Foretaket har ansvar for teknologiutvikling og systemforvaltning, og er et faglig kompetansesenter. For mer informasjon se ”Veiledning til utfylling av reiseregningsskjema”. Pasientreiser har mottatt tilbakemeldinger på at reiseregningsskjemaet som kom i forbindelse med ny ordning, 1. Det ble derfor satt sammen en arbeidsgruppe som har samlet tilbakemeldinger fra brukere, Pasientreiser HF sitt brukerpanel og medarbeidere som jobber med pasientreiser. Hvis du trenger et lønnssystem med lønn og reiseregning i tillegg til faktura og regnskap er dette løsningen for deg. Tripletex’ funksjonelle lønnssystem sparer bedriften for kostnader og legger til rette for enkle og oversiktlige lønnsutbetalinger.


Trygderett og erstatning: Slik får du dekket dine utgifter til pasientreiser Du har rett til å få dekket dine utgifter når hensikten med reisen er å motta en helsetjeneste, og reisen er nødvendig av medisinske eller behandlingsmessige grunner. Expense er vår løsning for føring av reiseregning og utlegg. Du får en digital og automatisert løsning som gjør at du kan kaste krøllete papirkvitteringer og kompliserte utleggsskjemaer.


Alt du trenger er tilgjengelig på nett, og alle relevante data sendes automatisk inn i det nettbaserte lønnssystemet. Du får dekket billigste reisemåte med offentlig transport ved behov for å prøve, tilpasse eller reparere et hjelpemiddel. Hvis helsetilstanden din gjør det nødvendig å benytte dyrere transport, kan utgifter til taxi eller liknende dekkes. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Sånn leverer du reiseregninger, utgiftsrefusjon eller honorarer i app eller på nett. Regler for pasientreiser. Reisen må være lenger enn ti kilometer hver vei, og koste mer enn billett til lokal minstetakst med offentlig transport. Ett sted du kan starte (eller fortsette) din reise til et papirfritt arbeidsliv, er å laste ned vår guide og lese mer om elektronisk reiseregning og utlegg. Det er strenge krav til innholdet i en reiseregning.


Ved mangelfull informasjon risikerer mottakeren å måtte skatte for utbetalingene. Hovedendringer er: ikke dekning av reiser under km (før: km), behandler kan ikke lenger bidra med innsending, og det blir enklere elektronisk innsending. Selv om dette nå kan gjøres elektronisk må det fremdeles føres en oversikt over utlegget eller reiseregning som oppfyller kravene, for eksempel må en reiseregning inneholde en reisebeskrivelse og arbeidstakers adresse, og refusjon av kostnader til bevertning må fremdeles angi navn på personen og virksomheten personen representerer mv.


Hovedregel for dekning av pasientreiser er at avstanden til behandlingsstedet må være mer enn kilometer hver vei og reisen må koste mer en lokal minstetakst med offentlig transport. Dersom du bor i Oslo vil for eksempel lokal minstetakst bety sone 1. Bruk av ambulansebåt til pasientreiser skal være rekvirert av lege og dekkes bare når billigere forsvarlig transport ikke kan skaffes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg