mandag 12. august 2019

Høyt blodtrykk

Har du kanskje for høyt blodtrykk? Bestill i dag og vi sender i dag. Blodtrykksmåler av høy kvalitet. Rask levering, gode priser. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere.

De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Cirka prosent av den voksne befolkningen i Norge har en behandlingstrengende høyt blodtrykk. Hva er høyt blodtrykk ? Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen. Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), pumpes det blod ut i den store pulsåren (aorta), og videre ut i pulsårene til kroppens organer.


I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk heter hypertensjon på det medisinske fagspråket. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk.

Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer.


At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. Regelmessig fysisk aktivitet og trening er for mange minst like god behandling av høyt blodtrykk som medisiner. Og så hjelper det mot mange andre sykdommer og plager, og det gir velvære dersom man finner en passende treningsform. Over prosent av den norske befolkning – ca.


Hg systolisk blodtrykk. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Dette er tegn på at hjertet er belastet.


Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket. Man kan som regel gå i mange år før det oppstår problemer, men dersom tilstanden ikke blir oppdaget og behandlet, kan det etterhvert oppstå varige skader (komplikasjoner) i blodkarsystemet. Det regnes som en kardiovaskulær sykdom og kan forårsakes av hjerteinfarkt.


Hypertensjon øker mengden blod pumpet av hjertet per minutt og innsnevrer blodårene.

Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Og hvis du samtidig røyker har høyt kolesterol eller har diabetes mangedobles risikoen, legger Elling til. Les også: Det er hjelp å få mot hetetokter, tørre slimhinner og søvnproblemer Folk flest dør av denne. For høyt blodtrykk (hypertensjon) er en svært vanlig tilstand.


Det medfører en ekstra belastning på hjertet som må pumpe blod mot en større motstan og det øker den mekaniske påkjenningen på blodårene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg