onsdag 7. august 2019

Oppskrift pepperkakehus

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!

Bygg pepperkakehus superenkelt. Hekt delene sammen uten liming! Stort utvalg av barneinteriør, utstyr, leker og kostymer. Populære merkevarer. Kjente merkevarer i høy kvalitet og i alle prisklasser.


Lag pepperkakehus til jul! Det er årets morsomste tradisjon. Sett på julemusikk og la morroa begynne.

Her får du både gode tips og maler til husene. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Trykk ut figurer med former eller skjær ut etter mønster til pepperkakehus.


Legg kakene forsiktig over på bakepapir på steikeplate. Stek kakene midt i ovnen på 200º i ca. Hvis du vil gjøre årets pepperkakehus til litt av et kunstverk, kan du bruke Snøfall som modell. Her finner du oppskrift på deig til pepperkakehus og link til hvordan du setter det sammen.


Mats Erland-Jensen er konditor på landslaget. Han driver eget konditori i Sandefjord og har en helt egen oppskrift til pepperkakedeigen som gjør det lettere å lage pepperkakehus. Dette pepperkakehuset vil gjøre seg fint på bordet, og gi en fin julestemning til store og små. Pepperkakehus er utrolig morsomt å lage, men det er ikke alltid man får det helt til. Noen ganger blir veggene skjeve og taket for stort.


Her har vi flere tips til deg som skal lage pepperkakehus og som vil lykkes på første forsøk! Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til! Pepperkakeverksted på kjøkkenet skaper fin julestemning og smaker utrolig godt i en mørk adventstid.

Resultatet er dessuten dekorativ julepynt som lukter nydelig og gir skikkelig julestemning. Malen tegner jeg selv – det kan du også lett få til. Man kan trygt si det ofte blir et hus med sjel ettersom jeg alltid må spikke litt på vegger og tak. De har nemlig en tendens til å ese ut og få skjeve vegger etter en tur i ovnen. Vi gir deg oppskriften på en veldig god pepperkakedeig, til julens tradisjonsrike pepperkaker.


Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri. Se film for inspirasjon til pepperkakehus. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer, eller en mal til å skjære ut plater til et pepperkakehus. Legg malene oppå den utkjevlede deigen og skjær langs kantene.


Etter hvert som pepperkakene eller veggene til huset er ferdig, legger du dem over på bakerpapir klar til å stekes. For mye mel kan gjøre kakene harde. Du må regne med å knuse noen hus underveis og miste andre i den hete lavaen av karamell. Derfor kan det være lurt å bake noen ekstra husdeler som du kan ha i reserve, tipser Mattias Kristiansen i sin bok Pepperkakeland. Oppskrift og foto: Mattias.


For- og bakside av huset er 1x 1cm. De to sidene er 1x 1cm. Last ned en PDF-mal nederst i denne oppskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg