torsdag 15. august 2019

Sopp i huden behandling

Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp , blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen.


Soppinfeksjon i huden er som regel lett å behandle, men mange soppinfeksjoner har tendens til å blusse opp igjen. Denne typen sopp tilhører en annen biologisk orden enn andre dermatofytter, og opptrer i slimihinner - ikke i huden - og omtales derfor ikke mer i denne saken.

Her kan du lese mer om underlivssopp: Soppinfeksjon i underlivet. Våre hudleger har oppsummert informasjon om behandling av soppinfeksjoner som kan ramme huden. Sopp trives i fuktig miljø!


Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper forskjellige områder av kroppen. De vanligste undertypene av sopp er lokalisert til hodebunn, kropp, i skrittet, føttene. Vanligvis klarer huden å beskytte oss mot gjærsopp, men ethvert brudd eller kutt i hudoverflaten kan være en inngangsport for gjærsopp.


Candida bleieutslett.

Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Vi vet ikke hva som forårsaker eksemet. Man mistenker at en sopp i ansiktet, som heter Pityrosporum ovale (Malassezia), er medvirkende. Det er assosiert med fet hud. Problemet oppstår som regel etter puberteten og kan vare i flere år.


Mange har perioder der de ikke er plaget, for så å bli verre igjen. Hvis du har en sopp i huden – enten det er ringorm, vanlig hudsopp, sopp sopp eller fotsopp, kan den behandles relativt enkelt. Enten kan man behandle med en soppdrepende krem på det berørte området, eller du kan ta en tablett.


En lege kan vurdere hva som er best. Når behandling med slike produkter er ferdig, vil soppen dø på en naturlig måte og falle av sammen med den døde huden. For å oppnå dette er det viktig at du følger bruksanvisningen nøye, ellers kan soppinfeksjonen komme tilbake.


Blir man smittet og disse slår seg ned i hodebunnen oppstår det en lokal infeksjon, forteller hudlege Teresa Løvold Berents. Ved utbredt Pityriasis versicolor kombinerer man gjerne krem og soppdrepende tabletter. Behandling er vanligvis soppdrepende krem i noen uker.


KAN VÆRE SOPP : Hvite flekker i huden kan være sopp.

Gjærsopp i huden (kutan candidiasis) Hva er gjærsopp i huden ? Hvordan får man gjærsopp i huden ? Noen av dem er nyttige for oss. Forsøk lokal behandling med soppdrepende midler. Fortsett behandling i 1-uker etter symptomfrihet, for å være sikker på at du er kvitt all sopp.


Offentlige bad og felles dusjer bør unngås inntil oppstartet behandling ved påvist infeksjon. Ifølge hudlege Kjetil Guldbakke på Lommelegen. Les også: Sjekk hva som gror på kroppen din. Denne soppen har vi alle på huden , men den kan skape problemer særlig om sommeren.


Bakgrunnen for dette er at den liker seg når det blir varmt og man blir litt svett. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon hos deg eller barnet, og sørg for å få riktig behandling ved behov. Kjerringråd som å vaske med farris har ingen effekt mot sopp eller trøske. De fleste mennesker kan unngå å måtte gjennomgå sopp infeksjon behandling ved å spise et sunt kosthol trene og bade regelmessig. De bør også unngå iført våte klær i lengre perioder.


Hold derfor det angrepne hudområdet så rent og tørt som mulig. Krem til behandling av fotsopp er ikke på resept. De øvrige behandlingene med krem eller tabletter forutsetter forskrivning på resept. Som regel er konsultasjon hos lege nødvendig. Ringorm på kroppen starter vanligvis som et kløende, rødt, skjellete utslett på huden.


Utslettet er ringformet, og i midten av ringen ser huden ofte mer normal ut. En fryktet bivirkning er alvorlig leverskade. Du kan få en eller flere ringormer.


Trenger du å ta tabletter mot sopp i mer enn tre uker, bør du følges opp med regelmessige blodprøver. Folk med infeksjoner som ikke blir bedre på vanlige soppdrepende tabletter, kan behandles med intravenøs behandling. Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve.


Får du stadig tilbakevendende soppinfeksjon i underlivet bør du imidlertid kontakte lege, da det kan være tegn på andre infeksjoner i underlivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg