tirsdag 13. august 2019

Stekte epler

Stekte epler er en hverdagsdessert jeg husker fra barndommen. Her har jeg brukt armomaepler fra Telemark og gitt eplene litt mer smak ved å tilsette kanel og sukker i mellom eplebåtene. Sett ovnen på 2°C. Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter.


Stekte epler

Tidsbruk minutter. Legg oppskrift i handlelapp. Lett karamelliserte epler og varme svisker har en sødme som. Fjern kjernehusene på eplene. Tilsett kanel og bland forsiktig.


La eplebåtene surre til de er gjennomvarme uten å bli helt myke. Det har blitt mye matlaging til mange gjester opp gjennom årene. Jeg bor på en flott fruktgård ved Hardangerfjorden hvor vi dyrker epler m. Vi har kjekke barn og herlige barnebarn, så når vi er samlet alle blir det mye aktivitet på kjøkkenet. Skrell eplet , ta ut kjernehuset, og del eplet i båter. Stek eplebåtene i matfettet i en stekepanne.


Ha på sukkeret, og rør om. Her er Wenche Andersens oppskrift på bakte epler med vaniljesaus. Eple brukes i fruktsalater, til ost, eller i paier.


Stekte eller bakte epler med nøtter og rosiner er å anbefale, for ikke å glemme eplegrøt, eplemos og eplekake. Eple har et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen. Julemiddagen får et løft med stekte epler og grønnkål.


Stekte epler

Epler og grønnkål er fargerikt, friskt og et lettere alternativ som tilbehør til ribbe. Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugna servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk. Skjær epler i skiver og stek de møre i en panne med litt smør.


Epleskiver passer til svinefilet og vilt, men er også godt som dessert, med litt honning og yoghurt. Deilig på brød eller som fyll i pai. Norske epler er i sesong og som med alle andre sesonger gjelder det å fråtse i epler mens de er på sitt aller, aller beste.


Stekte epler

Epler er opprinnelig fra Kasakhstan og Kaukasus men etter dagens konsum å måle (nordmenn spiser i snitt nesten kilo epler i året!!) er de nesten å regne som nordmannens nasjonale frukt. Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning! Det er brukt halve epler , et halvt per porsjon. Jeg valgte fine røde epler de var ganske faste i fruktkjøttet Del eplene og grav ut det verste av kjernen med en t-skje.


Skinkestek med asparges og stekte epler by på en tradisjonell søndagsmiddag. Noen oppskrifter på skinkestek med svor sier at man først skal grille svoren for så å ettersteke selve kjøttet. For meg er det en sikker vei til brent svor og knusktørt kjøtt så jeg gjør det stikk motsatt.


Stekte epler

Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper. Smelt g Bremykt i stekepannen og tilsett valnøttene. La blandingen surre under omrøring til de har blitt litt møre.


Ha de stekte eplene på en tallerken og avkjøl i fryseren i ca. Velg riktige epler – Syrlige, smaksrike epler passer i bakverk og i desserter fordi de mister den skarpe syrligheten under steking, men bevarer den friske og gode eplesmaken, forklarer konditor Elin Vatnar Nilsen, som også står bak bloggen krem. Hun legger til at det også er en fordel å bruke faste epler. Lag stor posjon med rotfruktstappe.


Jeg syns alle spiser mye mer stappe enn de spiser poteter. Jeg har stekt fisken i stekepanne, men du kan godt steke den i ovnen i - minutter på 2grader, for ellers trenger du stekepanner til å lage denne retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg