fredag 16. august 2019

Hva er et sunt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig.


Helsedirektoratet har gitt ut brosjyren Nøkkelråd for et sunt kosthold Den er basert på myndighetenes råd for hvilke matvarer og hvilke mengder vi bør spise for å opprettholde god helse.

Et variert kosthold med mye frukt og grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk, magert kjøtt og magre meieriprodukter anbefales. Det pågår derfor kontinuerlig en diskusjon om hva som definerer et sunt kosthold. Ikke minst er det stor diskusjon om hva som er det mest optimale forholdet mellom fett og karbohydrater i kosten, der tilhengere av et lavkarbokosthold mener at Helsedirektoratets anbefalinger fører til et for høyt inntak av fordøyelige karbohydrater i kosten. Samfunnsøkonomiske beregninger av tiltak innen kosthold og fysisk aktivitet.


Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Det vil generelt være viktig å spise variert, mye frukt og grønnsaker , fiberrik mat, mat som inneholder en- eller flerumettet fett (som fisk og planteoljer), samt å spise regelmessig. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Du vet sannsynligvis at et usunt kosthold ikke er bra for helsen din. Hvis man spiser usunt som ung, fortsetter man ofte med det som voksen. Derfor er det bra for deg å utvikle gode matvaner allerede nå.


Hvordan kan jeg klare å ha et sunt kosthold ? Det skal tross alt være en livsstil du kan leve me sier hun. Men også kos innimellom. Kort fortalt handler rådene om hva slags mat du bør spise mer av, hva du bør spise mindre av, og hvilke matvarer det er lurt å velge fremfor andre.


Er det ikke sprøtt å tenke på hvor kul kroppen er som kan produsere helt nye liv og tilpasse seg hva det måtte være av. I det som er den hittil største og mest omfattende studien om individuell respons på mat, har forfatterne funnet betydelige og overraskende forskjeller i hvordan deltagerne fordøyde fett og karbohydrater - forskjeller man så selv hos identiske tvillinger. Sunt kosthold tips til et.


Jeg lurte på hva som vil si at mat er usunt? Altså jeg vet at frukt og grønt osv er sunt og at godteri er usunt. Mamma mener at all mat som inneholder fett er usunn, og at nøtter og oljer er noe av det verste man kan spise. Som ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat ønsker jeg å formidle kunnskap om hva som er et sunt kosthold , og samtidig fremme matglede og inspirere til både smarte og smakfulle kostholdsvalg. At maten frister og smaker godt er viktig, hvis ikke så er det jo vanskelig å spise den.


Kosthold ved trening Det er lurt å tenke på det du spiser og drikker for å få mest ut av treningen.

Her finner du tips til mat som gir deg påfyll av gode byggeklosser. Forklar hva type 2-diabetes er og hva det kan føre til. Lag et skjema og skriv opp alt du spiser i et tidsrom du og læreren din. Hva sier BMI-tallet oss?


Et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. Et såkalt anti-inflammatorisk kosthold kan være spesielt nyttig for deg som opplever stor stressbelastning og som har sykdommer relatert til immunsystemet. Her gir vi deg oppdaterte råd om hva et anti-inflammatorisk kosthold innebærer.


I denne videoen får du, forhåpentligvis, et enkelt svar på dette :).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg