onsdag 21. august 2019

Slim i luftveiene

Slim i luftveiene

Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Zoovillage - Premium brands! Informasjonen på helsenorge. Hvis du har bronkiektasier, betyr det at noen av luftveiene i lungene er for vide. Forandringene oppstår vanligvis fordi luftveisveggene er blitt skadet. Dette gjør at det hoper seg opp slim i luftveiene.


Det kan være vanskelig å hoste opp alt slimet fra lungene. Bakterier kan også slå seg ned i slimet og forårsake en lungebetennelse. Vi skal normalt produsere noe sekret, eller slim som vi gjerne kaller det, i luftveiene våre.


Men når det blir økt mengde, som ofte er tilfellet hos de med kols, eller når sekretet blir seigt, er det viktig at vi får fjernet det. Det er en viktig del av immunforsvaret vårt. Sekret som blir liggende i luftveien vil gi god grobunn for infeksjoner. Lange, rolige støt flytter slim fra nedre luftveier, mens korte, kraftigere støt er mest effektivt når slimet sitter i øvre luftveier. Denne teknikken bruker du for å flytte og fjerne slim fra luftveiene.


Slim i luftveiene

Pust dypt og rolig inn og form munnen til en O. Pust langt og rolig ut med åpen munn og hals. Både tilførsel av oksygen og fjerning av karbondioksid foregår via lungene, luftveiene og alveolene (respirasjonsorganene). Luftveiene deles inn i øvre og nedre luftveier. De øvre luftveiene består av munnen, nesen, bihulene, svelget og strupehodet, mens de nedre luftveiene består av luftrøret og alle luftrørsforgreininger. Visse matvarer fører til oppsamling av slim.


Dette er tilfellet når du blir forkjølet eller får influensa, i tillegg til ulike allergier. Oppsamling av slim er et irriterende symptom som kan få deg til å føle deg svak og syk. Medisiner som utvider de dype luftveiene , anvendes dersom det er tegn til trange forhold. Men virkningen er ikke spesielt god. Lungefysioterapi er aktuelt for å hjelpe til med drenering av slim.


Slim i luftveiene

I noen tilfeller kan det være aktuelt med kirurgi, der man fjerner områder med uttalte bronkieskader. I luftveiene vil støvpartikler og bakterier kunne feste seg i slimet og bli transportert ut av flimmerhårene i luftveisepitelet. Det dannes også slim som lukker mormunnen. Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege.


Cystisk fibrose er det nok ikke. Lungebrenning gir astmahåp. Anfallene kan halveres med en ny metode som varmer opp luftveiene og brenner bort. Slim i luftveiene ? Medisinen i bilder - På bildet, tatt ved bronkoskopi, ses suturmateriale og purulent slim som ligger endobronkialt, nær ostiet for det apikale underlappssegment på høyre side. Hoste er en naturlig metode for kroppen å forsøke å bli kvitt slim i halsen eller slim fra lungene.


Slim i luftveiene

Forkjølelse og hoste kan være ufarlig, men det kan være irriterende å nyse og hoste hele tiden. Hoste er irriterende selv for de menneskene som omgir oss, og det kan hindre oss fra å holde konsentrasjonen. Den har en særegen, behagelig og unik smak. Dersom du blander anis med lakrisrot vil du få en blanding som reduserer slim i lungene som er perfekt for de som sliter med hoste og astma. Det reduserer også betennelse i luftveiene og bronkiene.


Dette er en medisinsk behandling som er verdt å merke seg både for barn og voksne. Hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim , fremmede partikler eller annet som irriterer luftveiene. Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det kan være andre årsaker. KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) skyldes i hovedsak røyking og fører til at luftveiene blir trangere.


De vanligste symptomene er kronisk hoste, slim og tung pust. Ingen legemidler kan helbrede kols, men rett og tidlig behandling kan lindre symptomene og forsinke sykdomsutviklingen. Hoste med slim er noget, der rammer alle mennesker ind i mellem.


Det modsatte af hoste med slim er tør hoste. Dette er et tegn på, at der befinder sig noget i lungerne, der ikke burde være der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg