onsdag 14. august 2019

Dikt til dåpsbarnet

På denne siden har vi samlet flere flotte dikt som kan passe til dåpen. Et fint alternativ til et dåpsdikt, kan være å sitere et vers eller to fra en dåpssalme. Det er skrevet mange flotte dikt om små barn, og André Bjercke har skrevet flere dikt du kan bruke. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her. Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i stedet for å holde en tale.


Du kan dessverre ikke legge ut andres dikt på din egen nettside uten tillatelse.

Vårt lille barn er nå blitt døpt. I dåpskjolen så yndig svøpt. Din bestefar og bestemor, Til deg du barn med myke kinn, Et barn blir født – en flott juvel.


Trenger du hjelp til å finne en fin tekst til ditt dåpskort? Da skal vi prøve å hjelpe deg. Dersom du er på utkikk etter dåpsdikt kan du også finne dette på denne siden: Dåpsdikt.


Arnulf Øverland skrev forresten en rekke dikt som var tenkt til bruk ved ulike anledninger - barnefødsel, barn som blir voksne, bryllup og slikt. Hvis du finner en Samlede dikt , så står de der - eller jeg kan sjekke i helgen, om du minner meg på det. Sitater til bruk ved fødsel, dåp og navnedag.

Dikt til dåpsbarnet Et lite barn en liten kropp, en liten hånd som strekkes opp. Du er et nydelig lite smykke. Med dåpsdagen hjertelig tillykke. Disse er fine, men om du trenger noen som.


Da du kom til verden - gråt du. Og alle omkring deg var glade. Det sies gjerne noe om forhåpninger man har for den lille, og man forteller kanskje litt om hvor strevsomt det er å være foreldre, men da gjerne på en humoristisk måte. Her finn du mange dikt skrive av meg, Kristin S. Audesta og fleire bilete eg har teke. I høve Åndsverklova § har eg dermed opphavsretten til alt du finn i bloggen.


Altså: SPØR om du vil låna tekstar eller bilete til ei trykksak eller noko kommersielt! Til lykke med guttens dåp familiens lykke og håp. Hjelp, jeg trenger et dikt til en barnedåp.


Bufret Enten du skal skrive på et kort eller du skal holde tale, har vi mange gratis dikt som kan passe. Vi kan også skrive på bestilling. Nedenfor har jeg samlet noen fine Dikt og Gode Ord som kan brukes til Dåpsbarnet.


DIKT OM ET DIKT Av Arild Nyquist Jeg er litt redd Jeg står her i mørket og venter. Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en koselig hilsen til den lille eller foreldrene.

Jeg tror jeg går inn til bestemor, jeg. Hun har så gamle, vakre øyne. Og et stort, bløtt fang å sitte på. Og armer som holder tett rundt meg. BESTEMOR Jeg går inn til bestemor.


Når jeg er red er hun der. Barn som er vant til krittik, lærer seg å fordømme. Gav livet en ny mening og verden en ny skatt. Liten, søt og full av håp.


Det kom en skjønn liten prinsesse, til helt riktig adresse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg