tirsdag 6. august 2019

Hvorfor får man angst

Få fjernet angst på min. Om lag prosent får en angstlidelse i løpet av livet. Ofte opptrer angst i kombinasjon med depresjon.


Det kan være vanskelig å kjenne forskjell på bekymringer og angst , eller å vite hvordan du kan forhindre at angsten utvikler seg. Mer enn dobbelt så mange kvinner som menn får diagnosen generalisert angstlidelse. En stor hendelse eller en gradvis opphoping av mange små belastende livssituasjoner kan utløse angst.


Ja, angst har ofte en svært uklar karakter. Når vi kjenner frykt, vet vi hva vi er redde for. Når vi får angst kan vi erfare et meget sterkt ubehag, men som oftest får vi ikke helt tak i hvorfor. Når dette har skjedd noen ganger, kan man begynne å utvikle frykt for at det skal skje igjen, og utvikle hemmende angst. Dette begrenser livsutfoldelsen.


Hvorfor får man angst

Noen slutter å gå ut, og unngår sosiale situasjoner eller spesielle steder der angsten kan komme. De får en angst for angsten , sier psykoterapeuten. Få en forklaring på hvorfor mennesker får angst , og kom samtidig på sporet af de bagved liggende årsager til angst , så du kan begynde at finde løsninger og komme videre med det frie liv. Det finnes også medikamenter som man kan bruke mot angst og depresjon. Disse er reseptbelagte og må startes i samråd med lege.


Kognitiv atferdsterapi betyr at man prater med en psykolog, en psykiater eller en interessert fastlege. Man ser gjerne på hva slags tankemønstre personen har og hvordan hun eller han reagerer på tankene sine. Har du noen gang opplevd å få et panikkanfall?


Hvorfor får man angst

Hvor man plutselig bli kjemperedd uten noen åpenbar grunn? Hvorfor får vi panikkanfall? Faktisk kan angsten blive så alvorlig, at den forhindrer én i at leve det liv, man ønsker, fordi man begynder at gøre alt for at undgå angsten – f. Hvis man oplever dette, er det en rigtig god idé at opsøge hjælp til at få det bedre.


Når vi i store deler av livet lever på en undertone av frykt og anspenthet, uten at vi vet hvorfor , kaller vi det for angst. Ofte begynner man å skape seg forklaringer og bekymringer for å etablere en slags bro mellom det indre ubehaget og den ytre verden. Ifølge Folkehelseinstituttet er angst den hyppigste psykiske lidelsen i barne- og ungdomsårene.


Hvorfor får man angst

Omtrent prosent får en angstlidelse i løpet av oppveksten. Noen utvikler angstlidelser allerede i tidlig førskolealder. Studien Barn i Bergen fant en forekomst av emosjonelle lidelser ( angst og depresjon) på vel prosent blant 8-åringer.


Som regel er det ikke muligt at pege på én enkelt årsag til, at nogle får angst. Angst er ikke ligesom en brækket fod. Det er typisk en blanding af flere ting. Måske har din mor eller far bokset med noget lignende? Eller måske har du været udsat for hårde ting?


Eksempelvis: Mobning, sygdom eller svære ting i familien. Les mer: Sammenhengen mellom stress og depresjon. Medisiner og psykoaktive stoffer. Mye kan være gjort om du får styrket selvfølelsen din.


Snakk med fastlegen din om dette dersom du ikke har noen behandling. Han eller hun kan eventuelt henvise deg til psykolog eller lignende for at du skal få hjelp med både angsten og selvfølelsen. Håper dette kan hjelpe deg! For at forstå hvorfor man får angst er det en god ide at starte med at slå fast at angst er en sindstilstand. Ved at du får en forståelse for hva som skjer i kroppen og i tankene under et angstanfall, kan angsten oppleves som langt mindre plagsom.


Hvorfor får man angst

Kunnskap og informasjon om angst kan også gjøre det lettere å oppsøke behandling, og øke forståelsen av hvorfor behandlingen er som den er. Kan man få leamus til å forsvinne? Ofte vil leamusen gå over av seg selv nokså raskt, men det forekommer også at det varer i lengre tid.


Da kan en prøve med litt forsiktig massasje, råder legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg