onsdag 28. august 2019

Øvelser tennisalbue

Smertene oppstår gjerne som følge av gjentatte, ensformige bevegelser uten tilstrekkelig hvile. I tillegg til smerter medfører ofte tilstanden nedsatt styrke og funksjon i armen. Tennisalbue, eller lateral epikondylitt som det kalles på fagspråket, kan bli kronisk og er ofte vrient å bli kvitt.


Tennisalbue er en smertefull og hemmende tilstand som rammer utsiden av albuen. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å bli kvitt tennisalbue, eller redusere plagene på en enkel måte. Eksentriske øvelser blir derfor ofte brukt i behandling og opptrening av tennisalbue.

Her følger noen enkle øvelser for som kan bidra til optimal tilheling og forebygge at smertene forbundet med tennisalbue (lateral epikondylitt) vender tilbake: Eksentrisk underarmsbøy Hold en manual i den ene hånden. Plages du med vond tennisalbue? Her er gode øvelser mot tennisalbue som kan gi mindre smerter, mer bevegelse og bedre funksjon!


Begynn allerede i dag. Fysioterapeuter kan ofte gi god behandling ved tennisalbue. Behandling med aktive øvelser kan ha god effekt.


Ofte er det behov for supplerende tverrfriksjonsmassasje (massasje på tvers av senefibrene). Noen forsøker med ultralyd over det ømme område.

Effekten av ultralyd til denne lidelsen er ikke sikkert påvist. Annen behandling som kan være aktuell ved vedvarende og kroniske plager, er fysioterapi i form av instruksjon i øvelser du kan gjøre selv. Nedkjøling med is kan også lindre smertene, og ved sterke smerter kan det bli nødvendig med bandasjering og avstiving av albueleddet. Idrettsutøvere kan ha nytte av teiping. Lateral Epikondylitt.


Den medisinske terminologien for tilstanden som kalles tennisalbue er lateral epikondylitt. Tilstanden var i utgangspunktet klassifisert som en senebetennelse, derav -itt endelsen, men innen pasienten oppsøker lege eller fysioterapeut har skaden svært ofte passert den akutte fasen og utviklet seg til å bli en kronisk degenerativ senelidelse. Enkle eksperttips for å unngå – og bli kvitt – musearm SMERTER FRA PC-BRUK: Flere er plaget med smerter i underarmen etter å ha sittet mye med PC. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


Har du ondt i albuen? Test dig selv - se videoen med gode øvelser mod albuesmerter. Eller book tid i dag til behandling. En golfalbue eller tennisalbue kan ofte helbredes ved at fjerne den udløsende årsag og udføre de rette øvelser. Dersom du har hatt slike plager før og vet hva de skyldes, bør du unngå aktiviteten(e) som gir deg plagene hvis mulig.


Selv om det oftest går over av seg selv, kan smertene bli langvarige og mange må sykemeldes. Det starter antagelig som en betennelse i et muskelfeste i albuen.

Vanddunksøvelse til tennisalbue En enkel øvelse med vanddunk har vist sig at være effektiv til at mindske smerter i forbindelse med kronisk tennisalbue. Den svenske forsker Magnus Peterson har i forbindelse med sin ph. Smerter og plager i albuene er et kjent problem blant både tennisspillere og golfspillere, men forekommer også blant mennesker som ikke holder på med denne type idrett. Todelt studie på tennisalbue.


Pasientene sliter med langvarige, og til dels sterke, smerteplager. De har redusert funksjon i albuen og mange må sykmeldes, sier Morten Olaussen. Hva er tennisalbue ? Det oppstår en irritasjon (betennelse) i senefestet ved overbelastning, som for eksempel etter langvarig bruk av datamus, tennisspill, bruk av skrutrekker eller raking av løv. Ordet tennisalbue kan skape forvirring hos noen.


Det høres ut som en idrettsskade, men i de fleste tilfeller kommer det av noe helt annet en tennis. Vi gir deg noen gode tips for hvordan du kan bli kvitt tennisalbue , men anbefaler at du oppsøker en kiropraktor dersom smertene ikke forsvinner innen relativt kort tid. Dette er evidensbaserte øvelser som kan gjøres for tennisalbue skader. For å være mer nøyaktig så er det eksentrisk trening mot påvist lateral epikondylit - med andre ord en tendinopati i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg