tirsdag 27. august 2019

Grønnsaker i ovnen

Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på.


Lag din egen blanding, beregn ca 2gr rå vare pr person.

Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg. Del sjalottløken i to. Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver.


Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form. Finhakk hvitløk og bland inn i fløten sammen med salt og pepper. Sjekk at grønnsakene begynner å bli myke. Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen.


Grønnsaker og fisk passer kjempegodt sammen, og ved å lage en slik alt-i-ett-form, så gjør middagen seg selv i ovnen mens du kan gjøre andre ting.

Server med kokte poteter, pasta eller godt brød til. Sett ovnen på 2grader. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje.


Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper. Velg grønnsaker etter tilgang. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter.


Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Poteter med tykt skall skrelles. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Flere gode grønnsaksretter finner du her.


Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde. Småpoteter, rødbeter, sellerirot, eller hva som helst er gode alternativer. Du kan krydre med timian eller andre urter, eller holde det rent med kun salt og pepper. Alle rotgrønnsaker kan bakes.


Her finner du fremgangsmåten til en deilig blanding av bakte rotgrønnsaker.

Se oppskrift på Lises blogg. Slik moser du poteter Hjemmelaget potetmos, enklere enn du tror! Mandelpoteter og andre melne potetsorter egner seg ypperlig til potetmos.


De er melne og gir fin gylden farge og ikke minst en flott smak. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Stek i stekeovnen i ca.


Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget. Vend på grønnsakene etter min og kanskje en gang til mot slutten. Spis de ovnsstekte grønnsakene som de er, eller med vegansk tzatziki, ketchup eller yoghurtdressing som dip. Perfekt tilbehør til burgere, gratinerte paprika eller andre middagsretter.


Når grønnsaker bakes i ovnen beholder man mye næring og får fram sødme. Kjempe godt, synes jeg! Passer utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk. Det er heilt uproblematisk å få gjennomstekte grønnsaker på ca.


Men, for å vere på den sikre sida: steik gjerne grønnsakene litt først før du tar på laksen. Frosne grønnsaker går helt fint i ovnen. Men noe sommikke har gått fint her i huset er å legge frosne grønnsaker i ildfast form og å sette dette inn i varm stekovn. Vi har fått to sprukne ildfaste former som resultat. En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker.


Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Hell oljen over brokkolien i en ildfast form.


Vend oljen med krydderne godt inn. Stekes midt i ovnen til grønnsakene er så vidt møre, ca i minutter. Fordi, når det gjelder grønnsaker så kan du nær sagt mumse så mye du vil!


Grønnsaker og laks i folie er perfekt sommermat, klar på min, enten fiskepakken grilles ute eller bakes i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg