mandag 28. mai 2018

Saus til ribbe oppskrift

Saus til ribbe oppskrift

Prøv denne deilige retten av ribbe, inspirert av Kina. Fra den norske bonden. Alt av oppskrifter finner du her. Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften.


Saus til ribbe oppskrift

Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).


Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe. Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe.


Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør.


Brun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi.


Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet. Snitt svoren i ruter med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer i selve kjøttet. Gni ribben inn med salt og pepper.


Gjør dette gjerne dagen før, slik at krydderet får tid til å trekke godt inn. Varm stekeovnen til 2grader. For best mulig smak, ruter du svoren 1-dager før du skal servere den, og krydrer med salt og pepper. Vi gir deg de gode tipsene for tilberedning med best mulig resultat.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.


Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Ha litt vann i langpanna, slik at ribbesjyen ikke steker tørt.


Saus til ribbe oppskrift

Følg med på stekingen underveis, det skal mye til å steke ei ribbe for mye, men svoren må ikke bli svidd. Jeg lager ribbe kun en gang pr år og det er på julaften. Her kommer mitt tips til deg på hvordan du får en supersaftig ribbe og en skikkelig smakfull og god saus – hvor du ikke trenger å bruke pose som et utgangspunkt – og veldig god og lettvint rødkål. For å få en ekstra touch på både sausen og rødkålen bruker jeg noen klunker Worcestersaus. Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe.


Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes. Er formen tilpasset størrelsen på ribba bevares den gode stekesjyen og du har et kjempebra utgangspunkt for en god saus. Vær obs på at det er tykkelsen på ribba, og ikke antall kilo, som bestemmer steketiden. Da er det rikelig med mat, og du har også litt kald ribbe til juledagslunsjene, hvis du liker det. Ribbe kan vi spise året rundt, men det er julen som er ribbens høysesong.


Her får du oppskriften på juleribbe. For at det skal bli litt mer saus kan du smelte litt ribbefett og blande med stekesjyen. Saus til ribbe - skal vi ha det? Det er mye man er enig om i jula. Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv.


Laks med saus av Lettstekt laks og eggesmør med kapers Kokk Tom Victor Gausdal gir deg en herlig oppskrift til deg som vil ha en forandring på fiskemåltidet. Tidsforbruk under min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg