tirsdag 15. mai 2018

Helsedirektoratet kostholdsråd

Helsedirektoratet kostholdsråd

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ofte kan små grep i hverdagen ha stor betydning for helsen. Spiser du sunt og er fysisk aktiv i hverdagen, reduserer du risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme. Det skal ikke mye til for å få sunn mat og drikke inn i hverdagen.


Helsedirektoratet kostholdsråd

Små grep for å spise sunt kan gi en stor forskjell. Få flere tips og råd her. For barn og unge gjelder de samme kostrådene som for voksne. Vann er en god tørstedrikk.


Samtidig samarbeider vi med Folkehelseinstituttet om oppdatert informasjon og anbefalinger til helsetjenesten. Les mer om nytt coronavirus. Hold Ctrl-tasten nede. Rådene egner seg for de fleste voksne, barn, unge, gravide og ammende, eldre, og personer med økt sykdomsrisiko, for eksempel overvektige eller de med høyt blodtrykk. Men i et samfunn som svømmer over av ulike kostholdsråd er det likevel ikke alltid så enkelt å vite hvordan vi egentlig bør spise.


Helsedirektoratet kostholdsråd

Hvis du ønsker en oversikt over hvilke mineraler og hvor mye det av dem i ulike matvarer og drikker, kan du finne oversikt i Matvaretabellen. Alkohol og graviditet. Mange land har en høyere forekomst av skadelige bakterier og parasitter enn vi har i Norge. Det er derfor klokt av deg som gravid å være ekstra forsiktig med mat i utlandet.


Norske kostholdsråd bør vrakes. Når du er gravid er ditt blodomløp forbundet med barnets gjennom morkaka. Det betyr at det du spiser og drikker når du er gravid overføres til barnet du bærer i magen. Kostholdsråd for gravide. For at barnet og du skal få i dere tilstrekkelig med næringsstoffer er et sunt og variert kosthold kombinert med fysisk aktivitet anbefalt.


Helsedirektoratet kostholdsråd

Nye kostholdsråd : - Dette bør være spikeren i kista for MatPrat. Spis ofte, og ikke så store måltider. Fedon Lindbergs kostholdsråd.


Råd om å droppe banan— Det er helt ufarlig å spise banan. Vi anbefaler helst fem ulike typer frukt og grønt daglig, eller 5gram, og at halvparten bør være grønnsaker. Statens kostråd er et kompromiss mellom flere hensyn. Rebekka og Martin Dette er Rebekka og Martin. De er unge idrettsutøvere som driver med langrenn og fotball.


De har mange spørsmål om kosthold i forhold til trening. Direktoratet har også oppgaver fra Kommunal- og regionaldepartementet. Direktoratet er faglig rådgiver, iverksetter av vedtatt politikk og forvalter av lov og regelverk innenfor helse- og omsorgssektoren.


Helsedirektoratet er et norsk direktorat som er underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg