mandag 28. mai 2018

Fastlege ordning

Fastlege ordning

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår. I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.


Om fastlegeordningen. Hensikten var å bedre kvaliteten på allmennlegetjenesten ved å gi alle som ønsker det én fast lege å forholde seg til. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Vi ønsker tilskudd som dekker våre reelle utgifter , og derfor gir økt trygghet ved egen sykdom, barns sykdom, kurs og faglig oppdatering.


Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere. Fastlegeordningen ble innført i Norge 1. Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. Velg tema Arbeid og helse Beredskap og krisehåndtering Blodgivning og transfusjonsmedisin Folkehelsearbeid i kommunen Frisklivssentraler Kosthold i helse- og omsorgsinstitusjoner Kosthold ved sykdommer og tilstander Kostrådene Leve hele livet - kvalitetsreformen for eldre Livskvalitet, trivsel og folkehelsearbeid Mat og måltider i barnehagen Matbransje, serveringsmarked og arbeidsliv Miljø. Fylkesmannen kan, etter søknad fra kommunen, suspendere plikten til å ha fastlegeordning.


Suspensjon kan bare skje dersom det er forsøkt å finne lokale løsninger og det er grunn til å tro at kommunen vil være ute av stand til å oppfylle sin plikt over en periode på minst tre måneder. Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Innbyggar kan finne og bytte fastlege , eller sette seg på venteliste om ikkje fastlegen er ledig på helsenorge.


Er fastlegeordningen i krise? Kan det da være riktig at fastlegene har fått mer å gjøre? Rakner fastlegeordningen, vil det få store konsekvenser for hele helsetjenesten og for befolkningens tilgang på nødvendig helsehjelp. En styrket og fornyet fastlegeordning blir ikke til over natten.


Tom Willy Christiansen som i sin tid var med på å få på plass fastlegeordningen hadde mange konkrete forslag på hva fremtidens fastlegeordning må inneholde for å sikre god rekruttering og en stabil og velfungerende ordning. Nå gjenstår jobben med å komme fram til en beslutning om hvilke grep som må gjøres for å videreutvikle en bærekraftig fastlegeordning for framtiden, sier Gangsø. På vegne av KS takker han EY, Vista Analyse og Folkehelseinstituttet for solid og viktig arbeid. Du kan selv velge hvem du vil ha som fastlege , men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen. Du kan velge en fastlege i en annen kommune enn der du bor.


Du kan også fritt velge å bruke en lege som ikke er med i fastlegeordningen, men da betaler du en høyere egenandel. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. I Bærum kommune er det Folkehelsekontoret, enhet for fastlegeordningen, som er ansvarlig for organisering og kvalitet i fastlegeordningen. Nå blir jeg pensjonist.


Fastlege ordning

Det jeg etterlater meg er en fastlegeordning som er i ferd med å rakne fullstendig. I prinsippet er det en veldig god idé, men jeg tror ikke ordningen vil endre så mye i praksis. Hvis pasienten kommer til samme lege hver gang, blir pasienten og legen bedre kjent, og det er en fordel. Men i min kommune kommer det en ny lege hver sjette måned omtrent, og det vil skape problemer for en fastlegeordning. Flere kommuner er tvunget til å basere legetjenesten sin på korttidsvikarer, noe som bryter fundamentalt med selve ideen om en fastlegeordning.


Uten faste leger er det ikke mulig å ha en fungerende fastlegeordning. Innbyggerne i disse kommunene får ikke den helsetjenesten de har krav på. Før fastlegeordningen ble innført spøkte man med at for folk i Finnmark ville ordningen innebære at de skulle få beholde samme lege gjennom hele konsultasjonen. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Fastlege ordning

Legeforeningen anker saken om Legelisten. Oslo tingrett mente Legelistens praksis er i tråd med personvernlovgivningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg