mandag 21. mai 2018

Blødning under graviditet

Blødning under graviditet

Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø.


I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør. Blør du, skal du alltid ta det på alvor. Svangerskapslengde og mengden blødning må vurderes. Småblødninger i form av litt rosa på papiret når du tørker deg, eller en liten dråpe i trusa, er vanlige og som regel ufarlige. Men det betyr ikke alltid at slike abnormiteter kan skade barnet, selv om det absolutt er en bekymring for de fleste gravide kvinner.


Magesmerter ved graviditet Blødninger etter uke 12. Selv om du har passert uke 1 kan lettblødende slimhinner forekomme hele veien i svangerskapet. Blödning under graviditet.


Det är vanligt att få en blödning ur slidan, särskilt under första halvan av graviditeten. En blödning kan vara ett tecken på missfall, men ofta beror blödningen på något annat. Här kan du läsa mer om olika orsaker. Du får också vägledning när du bör söka vård och inte. Nogle bløder en lille smule i de første måneder, mens nogle oplever at bløde hen mod slutningen af graviditeten.


Det føles ofte skræmmende og forkert, men er i langt de fleste tilfælde harmløst. Læs her, hvad du skal være opmærksom på. Hvad er blødning i graviditeten ? Stor blødning uten smerter, eller blødning blandet med koagler eller graviditetsprodukter, i første halvdel av svangerskapet.


Søg læge, hvis du begynder at bløde under din graviditet. Specielt sidst i graviditeten kan det være et alvorligt tegn. Læs om blødning under graviditeten.


Hvis du har større blødning , eller blødning kombinert med smerter under graviditeten , skal du umiddelbart ta kontakt med lege. Noen kvinner opplever en liten blødning til dager etter eggløsning. Dette kan skyldes en liten blødning fra livmorens slimhinne når det befruktede egget ble sittende fast. Meg som har skreve før under samme emne.


Var og tok UL i dag. Men, det er dødt, fant ingen hjerte bevegelse. Gynekologen synes det var rart,men jeg har jo blødd jevnlig. Rekner me det ga opp,den lille kroppen.


Skal til utskrapning på torsdag. Hos en del gravide kan der optræde blødning fra livmoderhalsen, fordi dennes overfladeslimhinde kan være meget skrøbelig og let blødende under graviditeten. Imidlertid kan blødning også skyldes, at kvinden er ved at abortere, eller at der er tale om en graviditet udenfor livmoderen (i æggelederen). Denne blødning er ligeledes ufarlig.


Blødning under graviditet

Hva bør gjøres om det oppdages blødning under graviditeten ? Mange gravide opplever blødning i svangerskapet. Som regel er det tidlig i svangerskapet, ikke svære mengder blo ikke klumper (det er nemlig tegn på mye blod) og det er ingen smerter tilknyttet. Omtrent en fjerdedel av dem som føder til termin har opplevd dette i begynnelsen av svangerskapet, sier allmennlege Kari Løvendahl Mogstad. Hun forteller at det er vanligst å blø tidlig i svangerskapet. Tidigt i graviditeten kan en blödning vara ofarlig eller ett tecken på missfall.


I slutet av graviditeten kan det vara en teckenblödning, som visar att förlossningen är i sin inledning. Det finns många anledningar till varför man blöder under graviditeten. Läs mer om blödning under graviditeten på Babyhjälp.


Prøv at bevare roen er det bedste råd. Der er langt oftest tale om en ufarlig tilstan da kun meget få graviditeter udenfor livmoderen udvikler sig i en farlig retning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg