tirsdag 29. mai 2018

Gravid og influensa

Rask og trygg leveranse. Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Billig, sikker og rask graviditetstest.

Kjøp nå, test deg hjemme. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse.


Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. Gjennomsnittlig gir den beskyttelse mot influensa hos av de som blir vaksinert. Det betyr at mange som er vaksinert likevel kan bli influensasyk, men mye tyder på at disse blir mindre syke enn om de ikke hadde vært vaksinert.


Influensa gir feber, luftveissymptomer og muskelsmerter, men går som regel over av seg selv.

Les mer om influensa. Hvordan får man influensa ? Smitten er luftbåren. Den smittede er smitteførende fra et par dager før, til et par dager etter at symptomendebut. Tiden fra en er smittet til en blir syk er timer. Høy feber (3-4 o C), hodepine, muskelsmerter, sår hals, hoste og nedsatt matlyst.


En gravid person som misstänker influensainfektion bör direkt ta kontakt med sjukvården för att få en medicinsk bedömning och eventuell antiviral behandling. Den behandlande läkaren ska ta ställning till om gravida med influensainfektion behöver antiviral behandling, oavsett typ av influensa och oavsett svårighetsgrad. Gravid Influensa og gravid.


Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. Hvis du tar influensavaksinen mens du er gravid , kan vaksinen beskytte barnet ditt mot influensa det første halvåret etter fødselen. Får du influensa , så får du det, og da tar du sengen, tålmodigheten og pleddet fatt, og tar det med ro til du er frisk igjen. Kroppens immunsystem kurerer en influensa , og det er kun eldre mennesker og personer med hjerte- og lungesykdom m. I nyhetene hører vi stadig vekk om nye tilfeller av influensa. Noen personer regnes av Folkehelseinstituttet som risikogrupper, og anbefales derfor vaksine for å unngå sykdom.


De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Her kan du lese Folkehelseintituttets informasjon om infleunsavaksine til deg som er gravid.


Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa -virus. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Hei, Jeg er gravid i tredje trimester og skal ta influensavaksinen til uken.


Jeg har aldri hatt influensa før, eller tatt vaksinen, så er spent på hvordan kroppen reagerer. Er også redd for barnet i magen. Jeg skjønner at selve vaksinen er trygg for barnet, men jeg er mer redd for om noen av bivirkningene kan skade barnet. Som gravid , nybakt mor og som nyfødt er man i risikogruppe for alvorlig influensa.


Får man influensa som gravid kan det føre til sykdom hos barnet eller abort. Vaksinen beskytter også barnet de første mnd i livet. Jeg ville absolutt ikke nøler med å ta vaksine hvis man er gravid i 2. Ikke gravid nå, men tok den da jeg var gravid.


Ganske digg å slippe influensa i uke mens samboer lå rett ut med feber, oppkast og vondt hals. Jeg tok den da jeg var gravid. Jeg hr dårligere immunforsvar som gravid , så de luftveisinfeksjonene jeg hadde da var pga svangerskapet og ikke vaksinasjon. Det virker mest logisk ut i ditt tilfelle også Særlig lenger ut i svangerskapet kan man bli skikkelig dårlig, og vet om flere som måtte på sykehus noen dager pga influensa som gravide. Virustypen som forårsaker influensa kalles influensavirus.


Influensavirusene har evne til å forandre seg litt fra år til år, dette gjør at ingen blir helt immune mot influensa. Det må også lages ny influensavaksine hvert år. Forebygging er ansett som det beste botemiddel mot influensa. Når det er sagt, å være gravid er ikke synonymt med å være syk, selv om det heller ikke er en myte at vi blir mer mottakelige for tilstander som involverer luftveiene.


Grunnen for dette er enkel: immunsystemet reagerer ikke med samme styrke når du bærer på en liten en. Jeg er så å si aldri syk, kanskje forkjølet 1-ganger i året og har aldri hatt influensa. Gynekologen min anbefalte å ta denne vaksinen, men kunne ikke si noe om ulempene ved og evt ta den.


Jeg bor for tiden i USA og her virker det som at alle bare følger retningslinjene myndighetene har satt,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg