onsdag 23. mai 2018

Eggehvite i urinen gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Eggehvite er det samme som protein.


Nyrene fungerer som et slags filter som filtrerer blodet og siler ut overskuddsstoffer og væske som kroppen ikke trenger i øyeblikket. For å si det enkelt kan dette filteret bli mer lekk enn vanlig, og da vil man påvise proteiner i urinen , stoffer som vanligvis vil bli holdt tilbake av filteret. Likevel er det ganske mange gravide som opplever å få vite at det er litt utslag på prøven.


Når man finner utslag, er det fordi nyrene lekker litt protein ut i urinveiene. Utfloden inneholder proteiner, og man har jo gjerne ikke akkurat mindre utflod som gravid. Leucocytter i urinen. Hvite blodlegemer (leucocytter) kommer ved infeksjoner, men finnes også i rikelige mengder i utflod. Det er vanlig å finne leucocytter i urinen hos gravide , siden gravide ofte har rikelig og tyntflytende utflod.


LES OGSÅ: Blødning fra skjeden. Finnes ikke i normal urin fra friske mennesker. Har en økene eggehvite i urinen og har mye vont i magen. Noen tips om hva det er for noe?


Og jeg veit at jeg ikke er gravid. Tror jeg kontakter lege på mandag og får en urin prøve snarest ihvertfall. Hva hvis man har eggehvite i urinen når man ikke er gravid da? Fordi svangerskapsforgiftning viser til flere sett med symptomer, og ikke en spesifikk. Svangerskapsforgiftning er diagnostisert når en gravid kvinne utvikler høyt.


Skrevet av Torolf Holst-Larsen, lege og Kathrine Woie, ass. Hva er svangerskapsforgiftning? Når den gravide har forhøyet blodtrykk, eggehvitestoffer (protein) i urinen og eventuelt hevelse i beina eller hendene (ødem) etter svangerskapsuker, kalles det svangerskapsforgiftning (preeklampsi).


Var ikke noe galt med meg (gikk dit fordi jeg tisset mye. Hadde visst bare en aktiv blære.). Men fikk tilbakemelding om at jeg hadde spor av eggehvite i urinen. Veninna mi fortalte meg så at det kan ha noe med nyrene å gjøre. Proteinuri i første halvdel av svangerskapet er tegn på sykdom i nyre eller urinveier, eventuelt ortostatisk proteinuri - en ufarlig tilstand der protein lettere enn normalt skilles ut i urinen når man er oppegående.


Når det eneste unormale funnet kun er påvisning av protein i urinen , såkalt isolert proteinuri, tas kontroll av morgenurin. Dersom morgenurinen er fri for protein, tyder. Blodtrykksøkning sammen med plutselig vektøkning, store hevelser og eggehvite i urinen kan være tegn på en tilstand som kalles svangerskapsforgiftning. Gravide treng ikke å behand.


Hva vil egentlig dette si? Dette kan være alvorlig. Fikk vite av legen at jeg hadde påvist litt eggehvite i urinen , men fikk ikke vite noe om hva det betyr. Fikk bare beskjed om å komme med ny urinprøve om to uker. Skulle ringe legen senere i dag å få høre hva hun mente om dette.


Er jo nysgjerrig å v. Det kan rett og slett komme av at man ikke er ren nok eller at ikke første stårlen har gått i do )(for menn). Høres ut som det er utflod du har i urinen din, hvis du ikke allerede har fått utslag på eggehvite. I noen tilfeller kan legen anbefale å spise mindre kjøtt og mer grønnsaker, linser og bønner. Hos noen med diabetisk nyreskade kan nyrene over tid svikte helt. Det er derfor viktig å kontrollereblodtrykket og urinen til alle gravide i forbindelse med svangerskapskontroll.


Funnene ved disse undersøkelsene skal noteres i den gravides svangerskapsjournal. Hvis detviser seg at den gravide er i ferd med å utvikle svangerskapsforgiftning, skal hun henvises til spesialist i fødselshjelp. Ved svangerskabsforgiftning kommer der et øget pres på nyrerne, og derfor kan der blive skyllet protein ud i urinen.


Det er normalt, at man som gravid hober væske op i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg