torsdag 24. mai 2018

Rødt øye barn

De fleste opplever flere ganger i løpet av livet at øye blir rødt. Dette skyldes som regel bakteriell infeksjon (øyekatarr), men her kan du lese om hva annet det kan skyldes. Språk-og kulturforskjeller mellom behandler og pasient. Rødt øye skyldes utvidelse av blodkar eller blødning. Du kan se et blodrødt felt på det hvite i øyet.


Blødninger i øynene forekommer hyppigere hos personer som har lett for å blø.

Ofte kan ikke årsaken til blødningen påvises. Fremmedlegeme i øyet. Dette kan være begynnelsen på keratitt, som krever behandling. Dersom øyebetennelsen gir smerter.


Slutt å bruke kontaktlinser i minst uker. Refleks i pupillen kan være borte og noen ganger oppdages dette, når et barn blir fotografert med blits. Ved kreft kan pupillen se hvit ut på bildet, i motsetning til rød.


Grunnen til dette er at lyset reflekteres fra svulsten istedenfor netthinnen.

Skjeling er det nest vanlige symptomet ved retinoblastom. Ved virusbetinget øyebetennelse kan et eller begge øyne være angrepet. Det vil være rødme, spesielt nedad i øyet. Ved hyppige, ensidige øyekatarrtilstander hos små barn bør lege kontaktes.


I tillegg blir øyet ofte rødt og smertefullt. Lege bør kontaktes for fjerning av fremmedlegemer i øyet. Barn Graviditet Seksualitet og prevensjon. Det å våkne med en rød blodflekk på det hvite i øyet kan være skremmende, men bli ikke redd selv om det ser ille ut.


Antageligvis er det bare et blodkar som har sprengt, og i så fall er det ingen grunn til bekymring. Barnet mitt har betente og røde øyne - hva gjør jeg? Barn har hyppig slike infeksjoner - vanligvis i forbindelse med en forkjølelse.


Norsk indeks: Øye. Rød refleks er refleksen som fremkommer når lys reflekteres fra øyebunnen. Et eksempel på dette er når man fotograferer med blitz og dem som avbildes får røde øyne. Undersøkelse av rød refleks er beskrevet på sidene om Oftalmoskopi under Øyeundersøkelse. Normalt øye med normal dybde på forkammeret med synlig cornearefleks, irisrefleks og linserefleks.


Den år gamle gutten fra Arendal ber om at bildet av ham spres, slik at alle foreldre kan se etter varseltegn hos egne barn.

Et lysende øye kan være tegn på svulst på øyet. Dermed blir øyet rødt. Hvis øyet er skadet, kan du få en hvit flekk i stedet, såkalt hvit pupill. En sjelden, ondartet svulst som utgår fra netthinnen i øyet hos barn.


Helt rødt øye (på sklera) Lite eller ingen symptomer. Puss kan være normalt og vare i flere måneder uten at det er nødvendig å behandle dette med antibiotika. Røde øyne, rød tunge, feber, lymfeknuter, OBS!


Puss i øynene hos spedbarn skyldes altså ikke alltid en øyebetennelse, men ved tette tårekanaler er det puss uten at det hvite i øyet er rødt. Hos fleste spedbarn åpnes tårekanalen i løpet av det første leveåret. Hva er en sti på øyet ? Oftest kan man se stien som en rød og øm liten hevelse, men noen ganger sprer hevelsen seg slik at det blir vanskelig å se stien i det hovne øyelokket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg