onsdag 30. mai 2018

Rygg smerter

Finn ryggsmerter hvis du ser nå. Ryggsmerter varer oftest ikke lenger enn to uker. Etter en episode med ryggsmerter er det økt sannsynlighet for å få ryggsmerter igjen senere.


Første episode kan være den mest alvorlige. I denne artikkelen konsentrerer vi oss om korsryggsmerter, som er den vanligste formen for ryggsmerter. Korsryggsmerter defineres som smerter eller ubehag i ryggen lokalisert til området mellom det nederste ribbenet og den nederste delen av rumpeballene.

Kvinner og menn er like utsatte. Akutte ryggsmerter alltid går over av seg selv, og det finnes ingen behandling som påvirker dette. Medisiner, akupunktur, kiropraktikk og trening kan virke smertelindrende, men det er ikke noe av det som faktisk gjør at ryggen blir fortere bra, sier Erik Werner, ryggforsker og spesialist i allmennmedisin, som jobber ved Kystveien Legesenter i Arendal. Uspesifikke ryggsmerter og korsryggsmerter med nerverotaffeksjon har oftest god prognose. Vanligvis er tilpasset aktivitet viktigste behandling.


Pasienten anbefales mest mulig normal aktivitet. Sengeleie er kun indisert de første 2–dagene dersom det gir smertelindring. Her kan du lære mer om vanlige symptomer, presentasjoner og tegn på ryggsmerter.

Hvis du vet hvor du har vondt – hvorfor behandle hele kroppen? Hvilke smertestillende er egentlig best mot ryggsmerter ? En ny studie viser at det smertestillende legemidlet ibux ikke har noen særlig virkning på ryggsmerter. Rollekonflikter på jobben øker risiko for ryggsmerter. Vi vet likevel ikke om slike psykologiske faktorer bidrar til å starte eller vedlikeholde smerter , men vi vet en del om hva som beskytter den enkelte mot ryggsmerter , sier Knardahl og nevner tre viktige forhold: Å føle at du har kontroll over beslutninger om egen arbeidssituasjon. Mange vil raskt bli bedre i løpet av noen dager ,men hvis tilstanden vedvarer utover dette bør man oppsøke en kiropraktor for vurdering og råd.


Spørsmål publisert 7. Hei, Jeg er en dame på år som det siste året har slitt med smerter når jeg står og når jeg. Smerter i ryggen er svært vanlig. Over en måneders periode har ca. Dette er altså en folkeplage.


Ryggplager kan være akutte eller kroniske. De fleste tilfeller av ryggsmerter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. For å unngå tilbakevendende ryggsmerter , kan det være smart å styrke muskulaturen rundt mage og rygg.


Da er det viktig at du opprettholder en god bevegelse i rygg - og bekkenregionen, med jevnlige aktiviteter og øvelser. Han mener at det meste som drives av behandling mot uspesifikke ryggsmerter , både fysioterapi og kiropraktikk, ikke har vist noen påviselig effekt i studier. Jo flere som behandler, jo mer sykeliggjøring blir det av ryggpasienter, mener han.


Så mange som av 1 får tilbakefall innen til måneder.

Røde flagg ved ryggsmerter. Mulig alvorlig underliggende spinal patologi (oftest fraktur, tumor eller infeksjon) mistenkes ved såkalte røde flagg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg