torsdag 31. mai 2018

Kald morsmelk

Kald morsmelk

Oppbevaring av morsmelk. Hvor lenge kan utpumpet morsmelk oppbevares, og hvor går grensen går for om den kan gis til barnet? Det kommer an på flere faktorer, blant annet barnets alder og helse, om det kun får pumpet melk, eller om det får pumpet melk en gang i blant.


Hva er den beste temperaturen for servering av morsmelk ? Nå fortsetter vi til oppvarming av morsmelk. Kjære TS, vær grei og ring en helsestasjon og et apotek for dette spørsmålet. Her er det feil svar.


Se oppskrift i heftet p yoghurt, eventuelt kan Neocate Spoon benyttes. Spedbarnsernring mat og drikke det frste ret 1. De frste seks mnedene av barnets liv gir morsmelk alle de nringsstoffene barnet. Sånn som vanlig melk? Lillegutt drikker jo iskaldt vann (er måneder). Så strengt tatt kan han vel drikke utpumpet morsmelk som har stått i kjøleskapet uten å varme den først?


Kald morsmelk

Kald drikke må varmes til kroppstemperatur før cellene kan begynne å absorbere og bruke væsken, så for å best få opp væskebalansen i varmen, anbefales det å drikke lunken drikke. Jeg antar det er gjeldende for de små også, så hyppig som de spiser er det jo fordi de trenger næringen konstant. Poenget er derfor å holde den så kald som mulig frem til den skal brukes, sier hun.


Les også: Husk dette om du bruker brystpumpe. Slik varmer du opp morsmelk. Etter tining, skal melken varmes opp. Dette må også skje forsiktig slik at ikke næringsstoffene går tapt. Hvis temperaturen blir høyere, ødelegges viktige immunstoffer.


Melken skal være håndvarm når du gir den til barnet, dvs. Drypp en dråpe på håndbaken for å kjenne etter. Temperaturen er riktig når den verken føles varm eller kald. Oppvarmet morsmelk som ikke brukes, må kastes.


Gi derfor gjerne morsmelk i tillegg til morsmelkerstatning. Ammeutfordringer i starten er helt normalt. De fleste kvinner trenger god veiledning og støtte for å komme i gang med ammingen.


Kald morsmelk

Kjølebag i nett og kompakt design med flasker á 1ml samt kjøleelement. Medelas kjølebag egner seg perfekt til å holde brystmelken kald under transport, omrisset av ispakken er spesielt utviklet for Medela-flasker og maksimerer brystmelkens lagringstid. Nasal utflod kan oppstå av ulike grunner, noen ganger er det nok å puste litt tid til å tørke, forurenset luft, inhaling allergenet.


Helsedirektoratet anbefaler at barn ammes hele det første året og gjerne lenger, hvis du og barnet ditt trives med det. La oss se positivt på det, tenkte mamma. Morsmelk er den beste maten for spedbarnet ditt.


Lunsjen stod jo ferdig tint i kjøleskapet. Lillesøster satt i stolen sin og sa høylydt fra om at maten var på overti så mamma hoppet over hele oppvarmingen. Den ble til middag! Og det viste seg at kald mat var riktig så godt. For de fleste barn er ikke dette noe problem.


Det samme gjelder flytende MME. Du bør derfor amme så lenge det føles naturlig for deg og barnet ditt. Varmer du melken (og senere annen barnemat) i mikrobølgeovn, må du huske at den kan bli farlig varm, selv om flasken kjennes kald ut. Rist flasken godt og test med noen dråper på.


Kald morsmelk

På apoteket, hos baby-butikker og på Internett finnes mange forskjellige typer oppbevaringsenheter for melk, både som poser og kopper med lokk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg