fredag 4. mai 2018

Fastlegeordning

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte til ønsket lege på helsenorge. Lær mer om fastlege, bytte av fastlege, egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.


Næringsdrivende fastleges økonomiske vederlag, for det arbeid som honoreres etter forskrift om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege, består av et tilskudd fra kommunen for hver person (per capita-tilskudd) på listen og de til enhver tid gjeldende satser for egenandel og refusjon fra.

Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå. Om fastlegeordning en. Hensikten var å bedre kvaliteten på allmennlegetjenesten ved å gi alle som ønsker det én fast lege å forholde seg til. Alle som er bosatt i en norsk kommune, har rett til å stå på liste hos en fastlege.


Vi har god legedekning med færre innbyggere per fastlege enn mange andre land. Statistikken viser at kommunene har lykkes med å rekruttere flere fastleger enn befolknin. Fastlegeordning en ble innført i Norge 1.

Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere. Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Det er igangsatt en rekke prosesser for å gjennomgå dagens fastlegeordning og vurdere hvilke endringer som bør gjennomføres for å sikre en bærekraftig fastlegeordning i framtiden.


Det har Agenda Kaupang fått i oppdrag av KS å se nærmere på. I samarbeid med kommunikasjonsbyrået BCW har de laget fire ulike scenarioer for framtidens fastlegeordning. Er fastlegeordning en i krise? Kan det da være riktig at fastlegene har fått mer å gjøre?


Takker forfatteren for en veldig god og realistisk artikkel. Selv om den utelater enkelte oppgaver som undervisning og opplæring av studenter, turnusleger og leger i spesialisering, samt elektronisk kommunikasjon, dobbeltarbeid ved sykdom hos ansatte eller kollegers fravær - så er hullet størst hvor vitenskapelige innsats skulle vært. Vi er nødt til å innse at det er behov for en kraftig opptrapping av midler over noen år, og vi må ha en plan for hvordan krisen løses på lengre sikt. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Legeforeningen anker saken om Legelisten. Oslo tingrett mente Legelistens praksis er i tråd med personvernlovgivningen. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.

En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Kommunane har ansvar for at det finns tilbod om legehjelp til kommunen sine innbyggarar og dei som midlertidig oppheld seg i kommunane. Ansvaret til kommunane omfattar også ordninga med fastlege.


Skal fastlegene ha en arbeidshverdag som er til å leve me må vi innføre kortere lister så de kan bruke god nok tid på hver pasient. Skal pasientene møte en moderne fastlegeordning , må. Anbefalte fastleger.


Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. I teorien vil en norsk fastlege med maksantall på pasientlisten sin kunne skilte med en inntjening på mer enn én million kroner i året – og dét uten å ha hatt kontakt med pasientene. ALIS-utvalget er et rådgivende utvalg i Allmennlegeforeningen. Vi arbeider med saker som er spesielt viktige for allmennleger i spesialisering.


Leah (6) må reise mil for å komme til fastlege. Lena Gustavsen har ventet i fire måneder på fastlege for seg og barna i Alta. Når datteren Leah nå har vært syk i seks uker, må de reise.


Helsedepartementet nærmer seg sluttføringen av en rapport om erfaringer med fastlegeordning ens første ½ år – fra innføringen 1. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Under den store helsedebatten i Arendal ble fastlegeordning en og hva som må til for å berge denne, diskutert.


Helseministeren justerte krisen fra opp til på 10-erskalaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg