fredag 18. mai 2018

Omgangssyke baby

Check out For The Baby. Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden tarminfeksjon. Men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker. Små barn kan bli helt slått ut av omgangssyke , og da gjelder det å være påpasselig slik at barnet ikke blir dehydrert. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast, med diaré og feber etter hvert. Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon. De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus.


De fleste som får omgangssyke oppsøker ikke lege, så antallet som blir syke er svært høyt. Viruset fører til akutt mage- og tarminfeksjon særlig hos barn i alderen tre måneder til fem år. De fleste barn har gjennomgått minst én infeksjon før de når fem års alder. Barn som har hatt omgangssyke tidligere, blir delvis immune mot smitte.


Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte. Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren.


Gutten vår hadde omgangssyke for noen uker tilbake, og vi gav bare kokt vann som drikke. Til mat fikk han kun litt loff de første dagene, samt litt banan, men var svært lite han ville ha. Melk skal man ikke ha, nei. Hvis en baby som fortsatt blir ammet har diaré, kan moren amme som vanlig. Amming fungerer som regel bra, slik at det kan fortsette som før.


Foreldrene må selvsagt se etter de samme tegn på dehydrering som hos større barn, sier Danielsen. Når bør lege kontaktes? Oftest er det en ganske fredelig og selvbegrensende tilstan men fordi det også kan ligge mer alvorlige årsaker bak bør man under alle omstendigheter være årvåken og følge med på babyens tilstand fortløpende, forteller Jay Chotai, lege iHjemmelegene. Gratis frakt fra 6kr.


Search For The Baby. Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp? I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. De siste dagene har vi sett en kraftig økning i antallet henvendelser på grunn av omgangssyke.


I enkelte tilfeller er barna så uttørket at tilstanden er livstruende. Ifølge barnelege Astrid Rojahn er rotavirus den mest alvorlige formen for omgangssyke. Som oftest smitter omgangssyke via avføring fra en syk person eller fra den som steller den syke. God håndhygiene er derfor ekstremt viktig! Overflater som for eksempel dørhåndtak, vannkraner, betalingsterminaler eller stolrygger som har fått viruset på seg.


Snuppa på 19mnd fikk omgangssyke på tirsdag. Hun kasta opp skikkelig. Vi gav henne litt å drikke, men det kom også opp igjen. På onsdagen var hun i ganske bra form, men spiste ingenting. På torsdagen var hun elendig, spiste ingenting, men drakk mye.


Omgangssyke baby

På fredagen var hun litt bedre men. Jeg hadde omgangssyke i mitt andre svangerskap, med stor mage, husker ikke helt hvor langt på vei. Jenta er født til termin likevel. Men det var slitsomt å ha omgangssyke , syk storebror og være gravid. Har ikke omgangssyke , men bruker en del tid på å bekymre meg da jeg har en baby på uker og ei jente i bhg.


Har noen erfaring med baby på samme aldee som har fått omgangssyke ? Anonym bruker skrev: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er så hjerteskjærende. Barnet gråter, trygler om å få være med hjem osv. Som om ikke omgangssyke er forferdelig fra før, så kan jeg nesten tenke meg at det er verre tidlig i svangerskapet når man allerede er kvalm.


Men er dette farlig for den lille? Sønnen min kom hjem i dag, og stk i klassen hans hadde blitt sendt hjem pga oppkast i dag! Bare venter på at det skal komme hit nå! Både små og store rammes, men sykdommen kan være farlig for de minste.


De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg