torsdag 17. mai 2018

Diabetes type 2 årsaker

Diabetes type 2 årsaker

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Diabetes type 2 årsaker

Man kjenner ikke årsaken til dette, men trolig er det en kombinasjon av arv og ukjente miljøfaktorer. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle.


Anbefalte kostendringer inkluderer mindre energitett mat, mindre inntak av raffinert korn og sukker, økt inntak av hele korn og fiber, grønnsaker og frukt, og redusert inntak av hardt fett til fordel for mykt fett. Selv om det ikke er smittsomt, ansees det å være en epidemi i det 21. Hvem får diabetes type ? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Tradisjonelt er diabetes type en sykdom som oppstår i godt voksen alder, men kan nå også sees hos barn og ungdom som følge av økt forekomst av fedme i ung alder.


Diabetes type 2 årsaker

Kroppen lager nok insulin til å hindre utvikling av ketoacidose. Du kan imidlertid også få svært høyt blodsukker, for eksempel ved annen sykdom eller i forbindelse med kortisonbehandling. Dette kan bli så alvorlig at sykehusbehandling er nødvendig.


Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Type utgjør mindre enn en tiendel av tilfellene. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Det er vesentlige forskjeller på de to diabetessykdommene. Sykdomsstarten ved type 1- diabetes , før diagnosen er stilt, er typisk preget av at pasienten har nedsatt allmenntilstan er tørst, produserer uvanlig store mengder urin og taper vekt. Kosthold og overvekt er viktige årsaker til diabetes type 2. Norsk helseinformatikk om årsaker til diabetes type : “Overvekt på grunn av høyt inntak av kaloririk og fet mat kombinert med lav fysisk aktivitet, er den klart viktigste årsak til type - diabetes.


Diabetes type 2 årsaker

Hva er diabetes type ? Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type , LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type , hvorav de viktigste årsakene ligger i livsstil og arv. Særlig magefedme øker risiko for insulinresistens. Ofte har pasienter med diabetes type også grader av såkalt metabolsk syndrom (se nedenfor).


Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke. Lavt blodsukker (hypoglykemi) er en tilstand som vanligvis forårsakes av for stor dose insulin ved diabetes type 1. Ved type - diabetes produserer. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Tilstanden krever rask behandling.


Les mer om diabetes type 2. LADA er en tenkt undertype av diabetes , hvor årsaken er en mellomting av det som skjer ved diabetes type og type 2. Symptomene starter i voksen alder, og blir ofte klassifisert som diabetes type 2. Men det er en faktor som gjør at man egentlig ikke helt passer inn under diabetes type 2. Type - diabetes er den vanligste formen for diabetes , men symptomene skiller seg noe fra type -diabetes. Type diabetes skyldes ofte både insulinmangel og at insulin har dårlig virkning. Arv er en viktig faktor.


Dersom begge foreldrene dine har diabetes type , er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Arv, overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker til utvikling av diabetes type 2. Ved diabetes type virker ikke insulinen i kroppen godt nok, og man får forhøyet blodsukker. Produksjonen er imidlertid ikke tilstrekkelig, da det ofte er et økt behov på grunn av at effekten av insulin på sukkerstoffskiftet er redusert hos personer med diabetes type 2. Den nedsatte insulinvirkningen hemmer sukkeropptaket i kroppens fettvev og muskler.


Mange (ca ) personer med type - diabetes trenger også blodsukkersenkende tabletter eller insulin i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg