mandag 28. mai 2018

Egenandeler

Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Grupper som er fritatt for å betale egenandeler.


Barn under år slipper å betale egenandeler.

Noen andre grupper slipper også å betale egenandel for undersøkelse og behandling. Du kan lese mer om fritak for egenandeler for godkjent yrkesskade her. Sjekk av egenandeler og frikort-status på helsenorge. Innbyggerne kan selv logge inn på helsenorge. På den måten kan pasientene dine selv følge med på innrapporterte egenandeler.


Tjenesten ”Mine egenandeler ” er snart klar for lansering på helsenorge. Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell. Egenandeler for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten er utgifter som begrenses av egenandelstak 2. Med bakgrunn i Prop.

Egenandeler I erstatningsoppgjøret skal det trekkes én egenandel for hver naturskadehendelse. Egenandelen fastsettes av departementet og er for Norsk Naturskadepool fra 1. Egenandelstak omfatter egenandeler hos legen, poliklinikk, medisiner på blå resept mm. Flere saker fra framleggingen av statsbudsjettet.


Den inneholder alle bestemmelser om egenandeler og pasientbetaling for poliklinisk helsehjelp. Bestemmelsene om dette i dagens poliklinikkforskrift, trådde ut av kraft fra samme tidspunkt. Det er ikke endringer for innrapportering av egenandeler og pasientbetaling for poliklinisk helsehjelp.


Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. I følge § i forskrift om egenandeler skal det av inntekter inntil folketrygdens grunnbeløp, fratrukket et fribeløp per år, kreves betalt prosent årlig.


Av inntekter utover folketrygdens grunnbeløp betales inntil prosent. Egenandeler for legemidler og utstyr inngår i det som kalles egenandelstak som i tillegg omfatter lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt og pasientreiser. Når du går over grensen får du frikort, som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret. Kommunen sender informasjon om egenandelen til HELFO slik at dette registreres i frikortet. For mer informasjon om fysioterapi og egenandeler se: HelseNorge.


Korttidsopphold på institusjon. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.

Ved å vise dette, vil pasienten slippe å betale flere egenandeler inneværende kalenderår. Tidligere måtte pasientene selv føre regnskap med og dokumentere egenandelsbetalinger og selv sende inn regnskap når taket var nådd. Søk, nyheter og nyttige nettsider samlet på ett sted.


Vi gjør nettet nyttigere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg