torsdag 31. mai 2018

Soppinfeksjon i underlivet symptomer

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis.

Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon.


Hva er årsaken til soppinfeksjon i underlivet ? Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans.


Kløe og svie i underlivet er de vanligste symptomene. Selv om det er liten sannsynlighet for at man kan smitte partneren når man har soppinfeksjon , anbefales det likevel at begge parter får behandling for å være på den sikre siden. Det er antatt at over en femtedel av menn som har gjær i underlivet , ikke lider av noe form for symptomer eller andre tegn. De vanligste symptomene på underlivssopp hos kvinner er akutt kløe og svie i underlivet. Symptomer på soppinfeksjon.


Mange opplever i tillegg en endring av utfloden (hvit, cottage cheese-lignende). Som oftest er det ikke sjenerende lukt fra utfloden.

Noen vil oppleve smerter ved samleie. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen.


Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Hvis du aldri har hatt sopp i underlivet før og du tror at du har fått det, bør du oppsøke lege. Iblant kan den normale bakteriefloraen i underlivet bli forstyrret, slik at soppen får mulighet til å formere seg og forårsake en infeksjon.


Om foreldrene observerer hvit, tykk utflo ledsaget av sårhet, kløe og rødhet i vulva og skjede, eventuelt smerte ved vannlating, bør de undersøke om dette kan være sopp, sier han. Typiske kjennetegn er: Luktfri utflod som er tynn og klar, eller hvit og klumpete. Det klør og svir i underlivet. Ved andre plager i underlivet , eller hvis du er usikker på om plagene skyldes soppinfeksjon.


Hvordan ser legen at det er sopp? De typiske symptomene med kløe og hvitaktig luktfri utflo samt en gynekologisk undersøkelse gjør det vanligvis lett å stille diagnosen. Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis. Ved typiske symptomer og første gangs soppvaginitt kan en starte behandling uten nærmere undersøkelse. Hos pasienter med uklare symptomer eller ved residiv, må diagnosen verifiseres, enten ved mikroskopi eller dyrkning.


Start aldri opp langvarig soppbehandling uten at du har en sikker diagnose. Typiske symptomer ved soppinfeksjon i underlivet er kløe i underlivet , hvit utflo ubehag ved sex og rødhet og sårhet omkring skjeden. Ved uvanlige symptomer eller usikkerhet om diagnosen, bør du oppsøke lege for nærmere utredning.


Infeksjonen har trolig oppstått som følge av en antibiotikakur mot bronkitt i september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg