fredag 4. mai 2018

Folkehelseinstituttet vaksiner

Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Se hvilke vaksiner du har fått: Logg inn på vaksinetjenesten. HPV-vaksine til unge kvinner.


Folkehelseinstituttet vaksiner

Veilederen inneholder informasjon om vaksiner ,. Folkehelse i kommunene. Her finner du informasjon til hjelp ved kontroll. Oppdaterte råd om vaksiner ved utenlandsreiser.


Slik rettar du feil opplysningar. Dersom du oppdagar feil i. Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Les mer om vaksiner for både barn og voksne, bivirkninger og vaksinetjenesten.


Du kan også skrive ut vaksinasjonskort til bruk i utlandet. Helsesøstre kan rekvirere vaksiner til barnevaksinasjonsprogrammet. Dette inkluderer vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for alle hvert 10.


Engstelse, skrekkhistorier, misforståelser og dårlig informasjon fra helsetjenesten er blant begrunnelsene til foreldre som ikke ønsker å. Tips for deg som skal ut å reise Generelle forholdsregler kan forebygge de fleste sykdommer. Dette gjelder sykdommer som overføres gjennom insekter, mat og vann og seksuell kontakt. Les også: Tre vanlige påstander om vaksiner Ifølge smittevernoverlegen var prosent av somaliske toåringer i Oslo vaksinert for et par år siden, mens det i den øvrige befolkningen i Oslo. Den første utviklingen av vaksiner var basert på en observasjon av at mennesker som hadde vært smittet med kopper, ikke fikk sykdommen på nytt.


Folkehelseinstituttet vaksiner

HVILKE VAKSINER TRENGER JEG? Markedet er økende og vi har stor pågang fra bedriftskunder ifm forretningsreiser og utstasjonering, samt privatpersoner. Våre ansatte har bred kunnskap om reisemedisin, og flere av oss har også lang erfaring fra egne utenlandsopphold.


Pakningsvedlegg, foto, interaksjonssøk, identifikasjonssøk m. Husk å oppgi navn, fødselsdato, hvor og når du skal reise. Vi har medarbeidarane våre i Oslo og Bergen. FHI er en nasjonal kompetanseinstitusjon innen folkehelse i bred forstand og gir råd til myndigheter, helsetjeneste, politikere, media og publikum. Helsegevinsten kan være stor om du vaksinerer deg!


Folkehelseinstituttet vaksiner

Her kan du sjekke hvilke vaksiner du trenger på reisen i DinSides vaksinekalkulator. Rotavirusvaksine (dråper i munnen). BCG-vaksine til barn med økt smitterisiko (stikk).


For premature født før 32. Ekstra dose k ombinasjonsvaksine mot difteri (ekte krupp), stivkrampe, kik- hoste, polio, Hib-infeksjon og hepatitt B til premature født før 32. KRY kan hjelpe deg med rådgivning og resept på vaksiner. Du kan hente ut vaksiner og bli vaksinert hos utvalgte Apotek 1. Før du bestiller time, er det viktig at du undersøker hvilke apotek som tilbyr vaksinasjon, samt hvilke vaksiner som du kan sette på apotek. I en artikkel om vaksinering av gutter i BT 13.


Det finst ei rekke andre vaksiner i tillegg til vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet og reisevaksiner, til dømes pneumokokkvaksine, influensavaksine, vaksine mot smittsam hjernehinnebetennelse og vaksine mot skogflåttencefalitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg