torsdag 31. mai 2018

Steketemperatur oksestek

Står det Gilde på pakken, er kjøttet norsk. Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? En mør og saftig oksestek passer til alle livets store anledninger – og til søndagsmiddagen.


Steketemperatur oksestek

Hei, det finnes sikkert slike tabeller (skal ha det i bakhodet og legge ut hvis jeg finner), men de vil uansett være litt unøyaktige, ettersom steketid avhenger bl. En klassisk oksestek er perfekt for venner og familie som samles til en større helgemiddag. Pepperrot setter en fin spiss på både kjøtt og grønnsaker.


Tradisjonsmat på sitt beste! Gni inn steken med salt og pepper. Brun av steken på alle sider i en stekepanne (bruk en blanding av nøytral olje og smør). Legg steken på et stekebrett, og stikk et steketermometer midt i stekens tykkeste.


Saftig og mør oksestek passer både til selskap og søndagsmiddag. Denne smakfulle oksesteken, serveres med nydelig tilbehør som sopp, kål og kokte eller ovnsbakte poteter. Potetene kan du la stå i ovnen sammen med oksesteken. Oppskrift også på sjysaus som passer til oksesteken. Eller prøv Verdens beste ribbeoppskrift fra Heiamat.


Se nyttige steke- og koketips for storfekjøtt. Lær hvordan steke oksefilet, biff, oksestek , entrecôte, roastbiff og koketid for kokekjøtt. Husk at kjernetemperaturen øker med av steketemperaturen når du legger kjøttet til å hvile etter steking. Dvs at dersom du steker et lammelår på 1grader og skal ha grader i kjernetemperatur, så ta det ut når det er grader og pakk det i folie. Skal til å lage oksestek til middag i dag, men dette er jeg ny på.


Kjernetemperatur Lurer du på hvilken temperatur kjøttet skal ha? Langtidsstekt, mør oksestek med peppersaus og fløtegratinerte poteter Her har du oppskrift på perfekt gjestemiddag eller søndagsmiddag. Maten er enkel å tilberede, smaker veldig godt og metter mange.


Følg denne enkle oppskriften, og du er garantert suksess. Oksestek med rødvinssaus. Jeg har nå fornyet disse tabellene for mål og vekt. Her er en enkel omregningstabell for mål og vekt (med noen engelske og amerikanske mål), en for bakemål og en for stekeovnsvarme. I tillegg er det en omfattende tabell for steketider.


Det er et eller annet dypt fantastisk med oksekjøtt. Når man i tillegg kan steke et helt, stort, rød og saftig kjøttstykke er lykken komplett. Jeg skal lage oksestek idag, men i alle bøkene jeg har står det kun hvilken temperatur steken skal ha når den er ferdig men ingenting om hvor lang tid det vil ta.


Noen som har tips, både til steketemperatur og tid? Over- og undervarme funksjonen i stekeovnen. Steken er på ca 6kg og ganske tykk. NB steketiden er avhengig av tykkelsen på steken! I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt.


Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Flatbiff er vanlig til oksestek. Dette er det største stykket på låret og inneholder ca.


Rundbiff inneholder også fett, men har du stek fra bogen vil den inneholde 4- fett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg